Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment DNA: Directorul direcției antifraudă Nicolae Florin a primit 5.000 de euro de la un denunţător pe vremea când era consilier la ANAF

DNA: Directorul direcției antifraudă Nicolae Florin a primit 5.000 de euro de la un denunţător pe vremea când era consilier la ANAF

Un articol de: - 09 Sep 2015, 16:49
DNA: Directorul direcției antifraudă Nicolae Florin a primit 5.000 de euro de la un denunţător pe vremea când era consilier la ANAF Foto: observatorulph.ro Eveniment

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de șeful antifraudă, Nicolae Romeo Florin, care la data comiterii infracțiunii de trafic de influență era consilier superior în cadrul instituției.

”NICOLAE ROMEO-FLORIN, la data faptelor consilier superior în cadrul A.N.A.F.- Direcția Generală de Coordonare Inspecție Fiscală, în prezent vicepreședinte A.N.A.F. și director general al Direcției Generală Antifraudă Fiscală, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.

În ordonanța de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În calitate de consilier superior în cadrul A.N.A.F.- Direcția Generală de Coordonare Inspecție Fiscală, în vara anului 2010, suspectul Nicolae Romeo-Florin a pretins și primit echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro de la un denunțător, reprezentant al unei societăți comerciale, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra factorilor de decizie din cadrul A.N.A.F. pentru soluționarea favorabilă a unei contestații formulate societatea respectivă împotriva unei decizii de impunere. Decizia de impunere privind obligații fiscale suplimentare de plată la bugetul statului în valoare totală de 13.034.043 lei fusese emisă ca urmare a unei inspecții fiscale, de către reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice Prahova .

Ulterior decizia de impunere a fost desființată parțial de A.N.A.F.- Direcția Generală de Soluționare a Contestațiilor, în sensul diminuării obligaților de plată de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei”, se arată în comunicatul DNA.

Florin Nicolae, fost șef al Autorității Naționale a Vămilor, a fost numit în august 2013, de premierul Victor Ponta, la conducerea nou-înființatei Direcții Generale de Antifraudă Fiscală, la propunerea ministrului Finanțelor.

Citeşte mai multe despre:   ANAF,   trafic de influență