Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Dosar bombă finalizat de DNA: Compania Hexi Pharma a fost trimisă în judecată alături de doi administratori de societăţi

Dosar bombă finalizat de DNA: Compania Hexi Pharma a fost trimisă în judecată alături de doi administratori de societăţi

Un articol de: B1.ro - 03 Dec 2018, 16:50
Dosar bombă finalizat de DNA: Compania Hexi Pharma a fost trimisă în judecată alături de doi administratori de societăţi Eveniment

Procurorii DNA au finalizat un nou dosar în care este implicată compania Hexi Pharma, cea care a stat la baza uriaşului scandal al dezinfectanţilor diluaţi. 

Astfel, compania a fost trimisă în judecată de procurori sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Alături de controversata companie au mai fost deferiţi justiţiei şi Victor Panaitesc pentru complicitate la spălarea banilor şi Atiila Erdei pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată. Ambii sunt administratori ai unor societăţi comerciale care au avut contracte cu Hexi.

În schimb, directorul general Hexi Pharma, Flori Dinu, şi Uliana Ochinicuc, iubita fostului patron al companiei Dan Condrea, au scăpat de acuzaţii.

"În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2012 – 2016, societatea S.C. Hexi Pharma CO S.R.L. a evidențiat în actele contabile operațiuni fictive de achiziții de servicii și cheltuieli fictive care nu au avut la bază operațiuni reale în scopul diminuării impozitului pe profit datorat bugetului de stat și respectiv a deducerii în mod nelegal a TVA-ului de plată (prin interpunerea în relația comercială cu furnizorii reali a unor firme prin care s-a majorat în mod nejustificat prețul bunurilor achiziționate).

În același context, în vara anului 2012, inculpatul Erdei Attila a emis către SC Hexi Pharma CO SRL 6 facturi fiscale fictive care atestau prestarea unor servicii în valoare totală de 238.390 lei, plus TVA aferentă în sumă de 57.214 lei.

Prin aceste demersuri inculpata Sc Hexi Pharma Co Srl a prejudiciat bugetul de stat cu suma totală de 916.739 lei, din care 366.694,4 lei reprezintă impozit pe profit și 550.044,6 lei reprezintă taxă pe valoare adăugată dedusă în mod nelegal.

În perioada iulie 2013 – decembrie 2015, inculpatul Panaitescu Miron Victor l-a ajutat pe administratorul S.C. Hexi Pharma CO S.R.L. (în prezent decedat) să disimuleze originea ilicită a sumelor de 2.275.672,19 euro și 9.875.717,45 lei, obținute de acesta din urmă ca urmare a săvârșirii infracțiunii de delapidare. În acest sens, între societățile administrate de inculpatul Panaitescu Miron Victor și două firme din Cipru controlate de administratorul S.C. Hexi Pharma CO S.R.L, au fost încheiate mai multe contracte fictive de prestări servicii. Ulterior, o parte din aceste sume de bani au fost retrase direct de la ATM-uri, iar restul au fost transferate în conturile unor societăți de unde au fost la fel retrase în numerar, de administratorul S.C. Hexi Pharma CO S.R.L.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Agenția Națională de Administrare Fiscală a declarat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 9.553.392 lei, reprezentând prejudicial cauzat bugetului de stat în maniera de mai sus.

În cauză, s-a dispus luarea măsurilor asiguratorii, prin instituirea sechestrului, asupra mai multor bunuri imobile și mobile ce aparțin SC Hexi Pharma co SRL și altor persoane fizice și juridice.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Față de CPS Chemical & Pharmaceutical Solutions LTD, Hatom Limited LTD, Dinu Flori, Ochinciuc Uliana și Ochinciuc Radu, procurorii anticorupție au dispus soluția clasării", arată DNA.

Citeşte mai multe despre:   DNA,   dan condrea