Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment DNA intră pe firul "fraudelor grosolane" făcute în epoca PSD prin programul PNDL: Strat de asfalt înjumătățit în Giurgiu, lucrări fictive la drumuri în Neamț, conducte și pompe lipsă în Gorj

DNA intră pe firul "fraudelor grosolane" făcute în epoca PSD prin programul PNDL: Strat de asfalt înjumătățit în Giurgiu, lucrări fictive la drumuri în Neamț, conducte și pompe lipsă în Gorj

Un articol de: Sebastian Pricop - 11 Feb 2020, 12:48
DNA intră pe firul "fraudelor grosolane" făcute în epoca PSD prin programul PNDL:  Strat de asfalt înjumătățit în Giurgiu, lucrări fictive la drumuri în Neamț, conducte și pompe lipsă în Gorj Eveniment

Ministerul Dezvoltării a înaintat către procurorii DNA mai multe sesizări privind lucrări fictive ce au fost decontate cu bani publici din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) atât de lăudat de fostele guverne PSD pentru că "scoate țara din noroaie".

”Sunt uimit, unele cereri de decontare sunt grosolane, au trimis facturi pentru lucrări sau produse care nu există”, a declarat ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, pentru G4Media.

Sesizările au fost înainte după controale făcute de  echipe mixte de la Corpul de control al ministrului și Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC). După acestea, ministrul Ion Ștefan a mai arătat că va declanșa un control intern la Inspectoratul de Stat în Construcții pentru a vedea de ce inspectorii ISC au avizat deconturile pentru lucrări fictive prin PNDL.

Ion Ștefan a mai prezentat, pentru sursa menționată, și mai multe exemple de decontări de lucrări fictive ce au fost înainte spre soluționarea procurorilor DNA.

În județul Neamț, în două comune au existat proiecte de modernizare a drumurilor locale, comunale și sătești, în valoare de 8,4 milioane de lei și, respectiv 5 milioane de lei, executate de aceeași firmă.

Autoritățile locale au trimis pentru decontare facturi pentru lucrări care pur și simplu nu erau executate pe teren (acostamente și rigole), deși în facturi apăreau ca fiind realizate. Primarul a avizat cererile de decont.

Într-o comună din județul Giurgiu, un proiect pentru asfaltare de peste 4 milioane de lei. Conform contractului ar fi trebuit să avem un strat de 47 cm de nisip, strat de uzură și asfalt. Inspectorii au găsit dimensiunea stratului la mai puțin de jumătate. ”Ce s-a întâmplat cu restul de materiale?”, spune ministrul Dezvoltării.

În județul Gorj, la un proiect de realizare a sistemului de canalizare și apă menajeră. La data verificării, Corpul de control a constatat lipsa pompelor și conductelor care fuseseră trimise pentru decontare la Ministerul Dezvoltării.

”În total am oprit de la plată facturi de circa 500 de milioane de lei, inclusiv pentru proiecte de grădinițe și școli, aducțiuni cu apă, proiecte de infrastructură, din cauza neregulilor constatate de inspectori. Toate acestea au fost trimise pentru verificare procurorilor”, a spus ministrul Ștefan, adăugând că inclusiv rapoartele din anii trecuți ale Curții de Conturi indicau lucrări neconforme, dar miniștrii de la acel moment nu au cerut verificări.
 După 9 ani de căsnicie, au găsit un cadou nedesfăcut. Este IREAL ce au descoperit. Totul s-a schimbat din acel moment

Citeşte mai multe despre:   DNA,   PSD,   PNDL ,   Stiri Giurgiu,   lucrari,   frauda