Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment DNA, percheziții în 28 de locații din Moldova: Cercetările ar viza un dosar de corupție privind ITP, iar una din percheziții ar avea loc la sediul RAR Vaslui

DNA, percheziții în 28 de locații din Moldova: Cercetările ar viza un dosar de corupție privind ITP, iar una din percheziții ar avea loc la sediul RAR Vaslui

Un articol de: Vladimir Ionescu - 21 Apr 2021, 10:32
DNA, percheziții în 28 de locații din Moldova: Cercetările ar viza un dosar de corupție privind ITP, iar una din percheziții ar avea loc la sediul RAR Vaslui foto: Facebook @ Directia Nationala Anticoruptie Eveniment

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție efectuează, miercuri, percheziții domiciliare în 28 de locații situate pe raza județelor Vaslui, Galați și Bacău, dintre care una ar avea loc la sediul RAR Vaslui, într-un dosar care ar viza fapte de corupție privind realizarea frauduloasă a ITP-ului.

Concret, procurorii suspectează că Inspecția Tehnică Periodică era realizată fără ca mașinile să fie prezente fizic la inspecție sau pentru mașini care nu corespundeau din punct de vedere tehnic, infracțiune care ar fi fost comisă cu complicitatea unor funcționari de la RAR, potrivit unor surse oficiale invocate de G4Media.ro.

Percheziții în 28 de locații din Moldova, dintre care una ar viza sediul RAR Vaslui. Dosarul s-ar referi la fapte de corupție privind ITP. Ce spune DNA:

 

Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, fals intelectual și constituirea unui grup infracțional organizat, în perioada 2020-2021.

În cursul zilei de 21 aprilie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 28 locații, situate pe raza județelor Vaslui, Galați și Bacău, dintre care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție, I.G.P.R - Direcția de Operațiuni Speciale, Inspectoratelor de Jandarmi Județene Vaslui și Argeș și Gruparea de Jandarmi Mobila Bacău.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Citeşte mai multe despre:   DNA,   perchezitii DNA,   Inspectia Tehnica Periodica