Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment DNA îi cere lui Tudorel Toader anularea revocării procurorului general Augustin Lazăr: ”Să se evite alimentarea unui climat de intimidare și presiune asupra procurorilor”

DNA îi cere lui Tudorel Toader anularea revocării procurorului general Augustin Lazăr: ”Să se evite alimentarea unui climat de intimidare și presiune asupra procurorilor”

Un articol de: B1.ro - 26 Oct 2018, 15:44
DNA îi cere lui Tudorel Toader anularea revocării procurorului general Augustin Lazăr: ”Să se evite alimentarea unui climat de intimidare și presiune asupra procurorilor” Eveniment

DNA reacționează după ce ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat că declanșează procedurile de revocare a lui Augustin Lazăr din funcția de procuror general al României. 

Într-un comunicat de presă transmis vineri, reprezentanții DNA au precizat că susțin poziția adoptată de Asociația Forumul Judecătorilor din România și Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor. Cele două organisme au solicitat, joi, i-au cerut joi ministrului Toader să abandoneze imediat procedura de revocare lui Lazăr. (Detalii AICI) În acest sens, Peste 1000 de magistrați semnat o petiție prin care susțin solicitarea adresată ministrului Justițiie. 

”În contextul declanșării procedurii de revocare a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, Adunarea Generală a D.N.A, întrunită la data de 26 octombrie 2018, la solicitarea a peste o treime din totalul procurorilor din cadrul DNA, în temeiul art. 9 alin 2 din Regulamentul de Ordine Interioară, a exprimat susținerea comunicatului comun al Asociației Forumul Judecătorilor din România și Asociației Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor din data de 25.10.2018.

De asemenea, Adunarea Generală a D.N.A a adoptat următorul mesaj: «Procurorii DNA își exprimă atașamentul față de valorile statului de drept și de respectarea principiului independenței sistemului judiciar în ansamblul său, care implică garanții clare, puternice și eficiente de respectare a independenței procurorilor în exercitarea mandatului lor prevăzut de lege. În acest sens, procedurile de revocare a procurorilor cu funcții de conducere trebuie să fie temeinic justificate pe baza unor criterii obiective și să evite riscul unor decizii disproporționate și alimentarea unui climat de intimidare și presiune asupra procurorilor»”, se arată în comunicatul de presă al DNA
 

Citeşte mai multe despre:   DNA,   Tudorel Toader