Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment DNA: Șefă din cadul Consiliului Județean Sibiu, reținută pentru abuz în serviciu, conflict de interese și fals în înscrisuri sub semnătură privată

DNA: Șefă din cadul Consiliului Județean Sibiu, reținută pentru abuz în serviciu, conflict de interese și fals în înscrisuri sub semnătură privată

Un articol de: - 02 Aug 2016, 22:34
DNA: Șefă din cadul Consiliului Județean Sibiu, reținută pentru abuz în serviciu, conflict de interese și fals în înscrisuri sub semnătură privată Foto: ziuaconstanta.ro Eveniment

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au reținut-o marți pe Ana Kraus, șef Serviciu Administrativ în cadrul Consiliului Județean Sibiu, pentru abuz în serviciu, conflict de interese și fals în înscrisuri sub semnătură privată, potrivit unui comunicat al DNA.

În același dosar sunt urmăriți penal, sub control judiciar, Nicolae Marius Crăcea, șef al Serviciului Relații Publice, CIC și Informatică în cadrul CJ Sibiu; Valentin Vasilescu, director al Direcției Informatică, Resurse Umane și Relații Publice din CJ Sibiu; Ioan Stoian, director executiv economic și persoană desemnată să exercite controlul financiar preventiv propriu în cadrul CJ Sibiu; Emil Călin Buciuman, administrator al unei societăți comerciale.

Potrivit procurorilor anticorupție, ”în perioada 2014 – 2016, inculpata KRAUS ANA, a încălcat reglementările legale privind achizițiile publice cu ocazia achiziției unor produse de la o societate comercială. Astfel, Consiliul Județean Sibiu a achiziționat de la societatea favorizată produse în valoare de 155.060,29 lei, în condițiile în care produsele fuseseră achiziționate de societate de la un centru comercial, la o valoare de aproximativ 45.531,34 lei (valoarea cu TVA). (...)

În perioada 2011-2015, aceeași inculpată a atribuit cinci contracte de achiziție a unor servicii de reparații și întreținere auto, proceduri derulate, pe de o parte cu menționarea de date nereale în documentele justificative de atribuire a contractelor, iar pe de altă parte prin menționarea de date nereale privind tranzacțiile comerciale efectuate (a făcut demersuri pentru decontarea a 52 facturi fiscale emise de furnizor, cunoscând că erau întocmite în fals). Astfel, a fost creat un prejudiciu în valoare de valoare totală de 170.285,27 lei în dauna Consiliului Județean Sibiu.

În anul 2013, inculpata KRAUS ANA a încheiat un contract și un act adițional la acesta având ca obiect achiziționarea a unor servicii de monitorizare foto/video. Procedurile au fost derulate, pe de o parte cu menționarea de date nereale atât în documentele justificative de atribuire a contractelor, cât și cu privire la tranzacțiile comerciale efectuate (a făcut demersuri pentru decontarea a 15 facturi fiscale emise de furnizor, cu toate că nu existau documente justificative pentru prestarea serviciilor menționate în facturi). Astfel, a fost creat un prejudiciu în valoare totală de 213.264,5 lei.

În perioada 2012-2014, în calitate de șef Serviciu Administrativ în cadrul Consiliului Județean Sibiu, inculpata KRAUS ANA a gestionat din partea Consiliul Județean Sibiu, derularea unor proceduri de achiziție publică, cu o societate, în condițiile în care administrator și asociat al acelei societăți comerciale era o persoană din familia sa.

În calitate de șef Serviciu Administrativ în cadrul Consiliului Județean Sibiu, în perioada 2012-2015, inculpata a întocmit în fals 15 referate de necesitate în baza cărora au fost emise în fals de către furnizor și ulterior decontate de către Consiliul Județean Sibiu 15 facturi în valoare totală de 44.601,61 lei”.

Ana Kraus va fi prezentată miercuri Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Citeşte mai multe despre:   DNA,   retinere,   abuz in serviciu