Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment DNA: Sorin Oprescu a primit mita în pungă de cadou, la el acasă. Edilul numea ”câmp” sau ”țară” locul în care primea banii

DNA: Sorin Oprescu a primit mita în pungă de cadou, la el acasă. Edilul numea ”câmp” sau ”țară” locul în care primea banii

Un articol de: - 06 Sep 2015, 18:09
Foto: cotidianul.ro Eveniment

În cererea de arestare procurorii vin cu acuzații grave la adresa lui Oprescu. Aceștia spun că ediulul lua şpaga doar în euro și că mita o primea într-o pungă de cadou la el acasă, informează B1 TV.

Unul dintre denunţători a precizat că Oprescu i-ar fi spus să lase banii sub o pernă ornamentală. Edilul numea locul în care primea mita ”țară” sau ”câmp”.

Potrivit cererii DNA de arestare, şpaga era cuprinsă între 20 și 60 de mii de euro. Și în foișor Sorin Oprescu ținea un aparat de bruiat telefoanele, pentru a fi sigur că nu este interceptat. De altfel, celor care veneau la astfel de întâlniri, edilul le recomanda să nu folosească drumul direct și să se asigure că nu sunt urmăriți.

Potrivit denunțătorilor, Oprescu a aderat la gruparea infracțională în 2012, când ar fi spus unui denunțător că a fost informat referitor la un subaltern care primea mită. Astfel a fost cooptat și Oprescu în acest grup și mare parte din sumele care veneau către funcționarii publici, cu titul de mită, se îndreptau către Oprescu. Denunțătorii mai susțin că în ultimii ani, la primarul
Capitalei ar fi ajuns în jur de un milion de euro.

Anchetatorii mai arată că Sorin Oprescu ar fi schimbat un subaltern din funcție, pentru că acolo unde lucra nu mai putea încheia contracte în avantajul grupului infracțional.

Oprescu primise banii marcaţi de procurori sâmbătă seară, în jurul orei 20. Când a vrut să plece de acasă, unde avusese loc întâlnirea cu intermediarul, Oprescu a fost reţinut. Asupra primarului și în casa lui au fost găsiţi banii marcaţi. O parte din ei, spun unele surse, urmau să ajungă la un fost jurnalist.

Citeşte mai multe despre:   Sorin Oprescu,   Primarul Capitalei,   retinut,   mita
 
Loading...