Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment DNA știa de doi ani de neregulile de la Spitalul ”Victor Gomoiu”: Dosarul clasat în 2018, a fost redeschis recent după ce s-a constatat că prima dată „nu s-a realizat o urmărire penală efectivă şi nu au fost administrate probe”

DNA știa de doi ani de neregulile de la Spitalul ”Victor Gomoiu”: Dosarul clasat în 2018, a fost redeschis recent după ce s-a constatat că prima dată „nu s-a realizat o urmărire penală efectivă şi nu au fost administrate probe”

Un articol de: Redacția B1.ro - 08 Noi 2019, 17:50
Eveniment

Procurorii Direcție Naționale Anticorupție cunoșteau încă din anul 2017 neregulile de la Spitalul de copii Victor Gomoiu, la începutul anului 2018 luând decizia închiderii unui dosar în acest sens, careză care a fost redeschisă la 4 noiembrie 2019 după ce s-a constatat că „nu s-a realizat o urmărire penală efectivă şi nu au fost administrate probe”, informează G4Media.ro, citând un răspuns primit de la DNA

Astfel, DNA transmite că în anul 2017 i-a fost declinat de către o altă structură de Parchet un dosar penal deschis în baza unui raport al Corpul de Control al prim-ministrului, întocmit după o serie de verificări la Asociația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (A.S.S.I.M.B.). Documentul cu pricina făcea referire la ”la aprobarea de către funcționari din cadrul A.S.S.I.M.B. a plății unor lucrări și servicii în cadrul proiectului “Extinderea-Modernizarea și Echiparea Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu”, fără verificarea respectării prevederilor contractuale”, potrivit sursei citate. 

Înacest dosar a fost dispusă urmărirea penală in rem, în ianuarie 2018, iar procurorii au dispus clasarea cauzei. 

Ulterior, la începutul lunii noiembrie a fost infirmată ordonanța de clasare și s-au reluat cercetările în acest caz „întrucât nu s-a realizat o urmărire penală efectivă și nu au fost administrate probe”.

Spitalul „Victor Gomoiu” din Capitală a ajuns în centrul unui adevărate controverse, după ce Lavinia Coțofană a depus un denunț la DNA cu privire la o serie de decontări fictive, licitații deturnate și supraevalăuri de achiziții cu 2000%. Odată cu reclamarea unor presupuse fărădelegi, ea a fost demisă de la șefia Direcției Juridice din Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.
 

Citeşte mai multe despre:   DNA,   Victor Gomoiu
 
Loading...