Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Dobrițoiu, despre militarul rănit la Constanța: Instrucția este grea, dar incumbă și un anumit grad de pericol

Dobrițoiu, despre militarul rănit la Constanța: Instrucția este grea, dar incumbă și un anumit grad de pericol

Un articol de: - 15 Aug 2012, 15:27
Dobrițoiu, despre militarul rănit la Constanța: Instrucția este grea, dar incumbă și un anumit grad de pericol Foto: ziuaveche.ro Eveniment

Corneliu Dobrițoiu, Ministrul Apărării Nationale, consideră că incidentul în care un militar a fost rănit în mijlocul unui exercițiu organizat, de Ziua Marinei Române, la Constanța, este unul „nefericit”. Ministrul susține că „instrucția este grea,” întrucât implică un anumit grad de pericol.

„Este un incident absolut nefericit, am fost informat la timp. A cedat materialul și a produs o contuzie ușoară. Sper ca omul să-și revină și să depășească momentul acesta delicat. După cum vedeți și dumneavoastră, instrucția este grea, dar incumbă și un anumit grad de pericol,” a spus Corneliu Dobrițoiu, la sfârșitul manifestărilor de Ziua Marinei, conform Mediafax.

De asemenea, acesta a răspuns că „un viciu de fabricație” este de vină pentru incident, fiind întrebat dacă acesta a avut loc din cauza armamentului depășit.

„Armanentul este depășit, dar ne facem treaba cu el. În cazul de față a cedat probabil din cauza unui viciu de fabricație,” a afirmat acesta, precizând că problema finanțării acestui domeniu este una reală, dar speră să atragă resurse suplimentare la bugetul de stat prin valorificarea infrastructurii MApN.

Ministrul a arătat și că la acest moment 85 la sută din bugetul MApN este destinat cheltuielilor de personal, iar doar 10 procente revin pentru operare și mentenanță.

Un militar, membru al infanteriei marine, a fost rănit în timpul exercițiilor militare de la Constanța, desfășurate cu ocazia Zilei Marinei, după ce un încărcător de recul a explodat lângă el. Încărcătorul explodat l-a lovit în genunchiul stâng.

Vezi AICI mai multe despre incident

Corneliu Dobrițoiu, despre militarul rănit la Constanța
Embed:


Citeşte mai multe despre:   corneliu dobritoiu,   militar,   ranit,   declaratii,   Stiri Constanta,   buget