Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Doi administratori ai unei societăţi comerciale, trimişi în judecată de DNA pentru evaziune fiscală de peste 27 milioane de lei

Doi administratori ai unei societăţi comerciale, trimişi în judecată de DNA pentru evaziune fiscală de peste 27 milioane de lei

Un articol de: George Lupu - 21 Ian 2021, 16:50
Doi administratori ai unei societăţi comerciale, trimişi în judecată de DNA pentru evaziune fiscală de peste 27 milioane de lei Eveniment

Doi administratori ai unei societăţi comerciale au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un dosar de evaziune fiscală în valoare de peste 27 milioane de lei  Aceștia sunt cercetați în stare de libertate.

În acelaşi dosar a fost deferită Justiţiei şi societatea comercială Eco Vega Construct SRL, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de evaziune fiscală săvârşită în formă continuată (1.148 acte materiale).

Potrivit procurorilor, în perioada martie 2010 - decembrie 2014, administratorul SC Eco Vega Construct SRL, în prezent decedat, ar fi înregistrat în documentele financiar-contabile ale firmei un număr de 1.148 facturi fiscale care nu au avut la bază operaţiuni reale, în valoare totală de 83.830.258 lei - 67.605.047 lei reprezintă baza impozabilă şi 16.225.211 lei TVA aferentă.

"Aceste documente ar fi fost emise de mai multe societăţi comerciale cu un comportament de tip 'fantomă', o parte din ele fiind administrate de ceilalţi doi inculpaţi, care, în schimbul unor comisioane sau sume de bani, ar fi pus la dispoziţie facturile respective, deşi cunoşteau că în realitate nu se desfăşurase nicio operaţiune comercială şi nu se livrase niciun fel de marfă", se menţionează în comunicatul DNA.

Ca urmare a acestor demersuri, spun anchetatorii, Eco Vega Construct SRL s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat cu suma totală de 27.042.018 lei - 16.225.211 lei reprezintă TVA şi 10.816.807 lei impozit pe profit, sumă cu care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză.

Anterior, arată DNA, în cauză, procurorii anticorupţie au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu un număr de nouă oameni de afaceri, în sarcina cărora s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată.

În prezenţa apărătorilor aleşi, aceştia au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi sunt de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, cuprinse între 1 an şi 4 luni şi 3 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei şi interzicerea unor drepturi.

Dosarul de urmărire penală privindu-i pe inculpaţi, împreună cu cele nouă acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, au fost trimise la Tribunalul Bucureşti.

Citeşte mai multe despre:   DNA,   evaziune fiscala