Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Doi foşti ofiţeri SRI, ţepuiţi de fiica lui Vasile Blaga cu 1,3 milioane de lei

Doi foşti ofiţeri SRI, ţepuiţi de fiica lui Vasile Blaga cu 1,3 milioane de lei

Un articol de: - 18 Iul 2016, 18:26
Doi foşti ofiţeri SRI, ţepuiţi de fiica lui Vasile Blaga cu 1,3 milioane de lei Foto: enational.ro Eveniment

Fiica copreședintelui PNL Basile Blaga le-a dat o țeapă de zile mari unor foști ofițeri ai Serviciului Român de Informații.

Firma de pază a foştilor ofiţeri, Victor Nicolae Mecu şi Alexandru Marian Niculescu, a intrat în insolvenţă din cauza datoriei pe care Agathe Rudeanu, fostă Blaga, şi soţul ei, Ioan Andrei Rudeanu, o au faţă de aceştia încă din 2014 – nu mai puțin de 1,3 milioane de lei.

Banii provin dintr-un contract încheiat la data de 10.01.2014. Atunci, firma foştilor ofiţeri SRI a subcontractat servicii de pază la minele Petrila şi Paroşeni de la societatea soţilor Rudeanu, care primiseră contractul de la Societatea Naţională de Închideri Mine Vale Jiului SA.

Între timp, şi afacerea soţilor Rudeanu, Axis Corporate Security SRL, a intrat în insolvenţă. Foştii ofiţeri îi acuză că au înstrăinat activele firmei chiar înainte de insolvenţă, către o altă firmă a fiicei lui Blaga, beneficiara unor contracte cu statul, scrie Jurnalul.ro.

Potrivit tabelului revizuit al creanţelor Axis Corporate Security, din aprilie 2016, firma soţilor Rudeanu are datorii de 5.138.936,13 lei către 40 de creditori. Cei mai mulţi bani îi are de recuperat ANAF- 4.415.529 lei, care s-a constituit în iunie 2015 ca parte civilă şi în procesul penal al lui Ioan Rudeanu pentru recuperarea unui prejudiciu de 25.319.360 lei. Al doilea cel mai important creditor este Team TG Guard SRL din Târgu Jiu, firma foştilor ofiţeri SRI Victor Mecu şi Alexandru Niculescu având de recuperat 1.386.936,13 lei.

Amintim că ginerele liderului PNL Vasile Blaga a dat cu subsemnatul la DNa în acest caz.  Andrei Rudeanu a fost trimis în judecată, în septembrie 2015, sub control judiciar, de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti pentru evaziune fiscală. În acelaşi dosar, a ajuns în faţa judecătorilor şi Laurentiu Marin Ciuca, pentru complicitate la evaziune fiscală.

Potrivit rechizitoriului, Andrei Rudeanu, ginerele co-preşedintelui PNL Vasile Blaga, a înregistrat în contabilitatea firmei sale AXIS Corporate Security mai multe facturi fictive provenind de la nouă firme-fantomă.

Procurorii au instituit sechestru asigurător asupra a două autoturisme aparţinând lui Andrei Rudeanu şi a altor 66 aflate în proprietatea firmei AXIS Corporate Security, până la concurenţa sumei de 2.805.773 de lei, reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat. Dosarul este judecat de Tribunalul Bucureşti.

Aceeaşi instanţă a decis, în 22 mai, arestarea preventivă a lui Andrei Rudeanu. Ulterior, Rudeanu a fost cercetat sub control judiciar, în urma unei alte decizii a instanţei. Numele lui Vasile Blaga a fost vehiculat şi el în acest dosar, de către denunţătorul Mihai Neicu.Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

Acesta a spus că a ajutat firma AXIS Corporate Security să intre pe filiera contractelor cu statul, la insistenţele lui Vasile Blaga. Aceste aspecte au fost ignorate, însă, până în prezent, de către procurori.

 


 
Citeşte mai multe despre:   Vasile Blaga,   SRI