Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Doi funcționari din Prefectura Mehedinți, prinși în flagrant când primeau 30.000 de euro mită

Doi funcționari din Prefectura Mehedinți, prinși în flagrant când primeau 30.000 de euro mită

Un articol de: Traian Avarvarei - 10 Iul 2020, 15:14
Doi funcționari din Prefectura Mehedinți, prinși în flagrant când primeau 30.000 de euro mită Eveniment

Doi funcționari din cadrul Prefecturii Mehedinți au fost reținuți de procurorii DNA pentru fapte de corupție. Cei doi au fost prinși în flagrant în timp ce luau o șpagă de 30.000 de euro, chiar în biroul Serviciului Juridic din cadrul Instituției Prefectului Mehedinți

 

 

Doi funcționari din Prefectura Mehedinți, reținuți pentru luare de mită

 

 

 

Șeful Serviciului Juridic din cadrul Prefecturii Mehedinți și directorul executiv al Direcției Cadastru Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin au fost reținuți, vineri, de procurorii DNA pentru corupție.

Este vorba despre Constantin Vintilă, șef al Serviciului Juridic din cadrul Instituției Prefectului Mehedinți și membru al Comisiei județene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor.

Acesta este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată (2 acte materiale), spălate de bani și complicitate la luare de mită.

Cea de-a doua reținere face referire la Cătălin Iancu Preduț, directorul executiv al Direcției Cadastru Fond Funciar din cadrul Primăriei municipiului Drobeta Turnu Severin. Acesta este cercetat pentru luare de mită.

 

 Adevărul despre soţul Andreei Esca: De ce Alexandre Eram a făcut o formă GRAVĂ de COVID-19

 

Flagrant la Prefectură. Mită în schimbul unui teren intravilan

 

 

 

În ordonanța procurorilor se arată că Vintilă Constantin ar fi cerut și ar fi primit o sumă de bani de la o persoană (martor), pentru a rezolva ca această persoană să poată intra în posesia unui teren de 5.000 mp în intravilanul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Persoana respectivă era îndreptățită să intre în posesia suprafeței de teren ca moștenitor, după ce câștigase in instanță dreptul de reconstituire.

Concret, în schimbul banilor, inculpatul Vintilă Constantin ar fi formulat, în numele persoanei îndreptățite, o cerere pentru punerea în posesie cu terenul de 5.000 mp și pentru a-i facilita emiterea unei hotărâri favorabile de către Comisia de fond funciar.

“După ce ar fi formulat și depus cererea menționată, inculpatul Vintilă Constantin ar mai fi pretins, în cursul anului 2019, de la aceeași persoană, și cedarea cu titlu gratuit a unei suprafețe de 1.000 de mp pentru sine. În schimb, acesta s-ar fi angajat să asigure eliberarea efectivă a titlului de proprietate și punerea în posesie efectivă cu terenul de 5.000 mp situat în intravilanul municipiului Drobeta Turnu Severin”, transmite DNA într-un comunicat de presă.

Procurorii anticorupție mai arată că în urma presiunilor constante exercitate de Vintilă Constantin în perioada mai – iunie 2020 asupra persoanei îndreptățite, aceasta a încheiat la notar, la data de 9 iunie 2020, un contract de dezmembrare a suprafeței de 5.000 mp teren și de vânzare-cumpărare a unei părți de 1.000 mp de teren către inculpatul Vintilă Constantin. În realitate, contractul respectiv fusese încheiat și autentificat doar pentru a masca bucata de teren de 1.000 mp ce urma sa fie cedată funcționarului, drept mită.

Însa nu numai angajatul prefecturii a cerut spaga de la cetateanul respectiv. Potrivit DNA, pentru finalizarea cu succes a procedurii administrative de reconstituire a dreptului de proprietate, si inculpatul Predut Iancu Catalin, director executiv al Directiei de Cadastru si Fond Funciar din cadrul Primariei mun. Drobeta Turnu Severin ar fi pretins de la aceeasi persoana, in cursul anului 2019, prin intermediul inculpatului Vintila Constantin, cedarea cu titlu gratuit a unei suprafete de 1.000 de mp.

Astfel, la data de 9 iulie 2020, pentru sprijinul acordat persoanei îndreptățite la reconstituirea dreptului de proprietate, inculpatul Preduț Iancu Cătălin ar fi primit banii pretinși, respectiv 30.000 de euro, în biroul inculpatului Vintilă Constantin, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

“Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 10 iulie 2020, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, conchide DNA.

Citeşte mai multe despre:   DNA,   Stiri Mehedinti,   coruptie