Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Doi lideri internaționali și-au anulat prezența la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române

Doi lideri internaționali și-au anulat prezența la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române

Un articol de: - 30 Aug 2012, 20:32
Doi lideri internaționali și-au anulat prezența la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române Foto: ziuaveche.ro Eveniment

Săptămâna viitoare, între 3-6 septembrie, Ministerul Afacerilor Externe organizează, la Palatul Parlamentului şi la sediul MAE, Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române (RADR), eveniment la care secretarul general OSCE, Lamberto Zannier, ministrul Afacerilor Externe al Georgiei, Grigol Vashadze şi ministrul Justiţiei din Republica Moldova, Oleg Efrim, sunt invitaţi de onoare.

Evenimentul din acest an are o semnificație specială, pentru că se împlinesc 150 de ani de dimploație românească.

"Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române este un eveniment cu tradiţie al MAE, iar anul acesta are o însemnătate deosebită datorită marcării a 150 de ani de la înfiinţarea ministerului. Aniversarea punerii bazelor diplomaţiei moderne reprezintă un bun prilej de reflecţie asupra virtuţilor unirii forţelor pentru a servi interesul naţional şi pentru a promova o imagine credibilă şi coerentă a României faţă de partenerii externi", a declarat ministrul de Externe, Titus Corlăţean, citat de Agerpres.

Potrivit Mediafax, Catherine Ashton, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, a anunțat că nu veni la Bucureşti din cauza altor angajamente de pe agenda sa. În urmă cu o lună, fostul ministrude Externe, Andrei Marga, confirmase prezența lui Ashton la reuniune.

Nici ministrului francez de Externe, Laurent Fabius, nu va fi prezent, tot din cauza unor angajamente prealabile.

Pe agenda de discuții la reuniune se vor afla priorităţile strategice europene, vecinătatea estică, mize şi proiecţii de securitate, relaţiile cu statele din Asia-Pacific, America Latină, Africa şi Orientul Mijlociu, comunicarea şi diplomaţia publică sau asistenţa pentru românii din străinătate şi servicii consulare.

Citeşte mai multe despre:   MAE,   Palatul Parlamentului,   Titus Corlatean