Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Doi profesori şi un inspector şcolar din Brăila, reţinuţi pentru luare de mită la BAC-ul din toamnă

Doi profesori şi un inspector şcolar din Brăila, reţinuţi pentru luare de mită la BAC-ul din toamnă

Un articol de: -
Eveniment

Doi profesori şi un inspector şcolar din Brăila au fost reţinuţi pentru luare de mită la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat. Şi şeful inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, Iulian Danielescu, a fost ridicat de procurorii anticorupţie şi dus la audieri. Totul în urma unor percheziţii ce au avut loc la două licee din Brăila, dar şi la sediul ISJ Constanţa.

Manuela Danielescu, Valentin Damian şi Daniela Hareţ sunt acuzaţi că ar fi luat 2.500 de lei de la un licean pentru a trece proba de matematică în cadrul sesiunii de bacalaureat din toamnă. Tânărul, în schimb, va fi cercetat sub control judiciar.

„La data de 28.08.2014, inculpații Haret Daniela și Damian Valentin Florin, în calitate de profesori corectori la examenul de bacalaureat în sesiunea august – septembrie 2014, având ajutorul inculpatei Diaconescu Manuela Mirela, inspector școlar la disciplina matematică în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Brăila, au solicitat și au primit, de la inculpatul Văsii Iulian, suma de 2.500 lei pe care cei doi au împărțit-o. Banii au fost ceruți și primiţi astfel încât, la teza scrisă susținută la disciplina matematică, inculpatul Văsii Iulian, candidat la examen, să obțină o notă mai mare decât cea pe care o merita și implicit, o medie de promovare a examenului de bacalaureat”, arată DNA.

În urma percheziţiilor la două licee din municipiul Brăila, anchetatorii au ridicat mai multe teze de Bacalaureat, de la diferite discipline, dar şi cataloage.

Descinderi au avut loc şi la sediile Inspectoratelor Şcolare Judeţene Brăila şi Constanţa. Şeful ISJ Brăila, Iulian Danielescu, a fost ridicat de procurorii anticorupţie.
 

Pe durata acţiunii, procurorii DNA au beneficiat de sprijinul ofiţerilor SRI.

Citeşte mai multe despre:   Braila,   luare de mita
 
 
 
Loading...