Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment DOLIU în lumea artistică. A murit un fotograf de EXCEPȚIE: „A fost un om și un artist minunat” (FOTO)

DOLIU în lumea artistică. A murit un fotograf de EXCEPȚIE: „A fost un om și un artist minunat” (FOTO)

Un articol de: - 17 Mai 2017, 12:04
DOLIU în lumea artistică. A murit un fotograf de EXCEPȚIE: „A fost un om și un artist minunat” (FOTO) Foto: The Wirecutter Eveniment

Artistul fotograf Constantin Dandoglu, distins cu titlul de Excelență al Federației Internaționale de Artă Fotografică, a încetat din viață luni dimineața, după o grea suferință. Maestrul artei fotografice avea 69 de ani.

„Era bolnav și a făcut mai multe operații din care ultima la Timișoara. Vineri am vorbit cu dumnealui la telefon. Era venit din spital acasă. Am simțit pe vocea lui că nu e bine și am încercat să îl încurajez. În zilele următoare s-a simțit tot mai rău și s-a internat. A decedat în spital”, a declarat marți Ștefan Toth, președintele Clubului Fotografic Nufărul.

Dancoglu Constantin a fost de profesie inginer, iar pasiunea pentru fotografie datează de pe vremea studenției. Acesta a absolvit un curs de tehnică și artă fotografică, iar numeroasele sale lucrări la saloanele naționale și internaționale de artă i-au adus faima, informează ebihoreanul.

"A fost un om minunat şi un artist fotograf foarte cooperant care făcea întotdeauna bună dispoziţie în jurul lui şi i-a ajutat tot timpul pe tinerii artişti fotografi. Era un artist minunat. Lucra mult la realizarea unei fotografii, o studia, o  prelucra, o postprocesa şi lucra foarte mult până la varianta ei finală", a spus Toth.

Citeşte mai multe despre:   fotograf,   fotografie