Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Doliu în lumea muzicii românești! Un mare cântăreț s-a stins din viață la 58 de ani (VIDEO)

Doliu în lumea muzicii românești! Un mare cântăreț s-a stins din viață la 58 de ani (VIDEO)

Un articol de: - 05 Iun 2017, 22:44
Doliu în lumea muzicii românești! Un mare cântăreț s-a stins din viață la 58 de ani (VIDEO) Eveniment

Octavian Bud, interpret și compozitor de folk, originar din Satul Mare, s-a stins din viață luni. Anunțul a fost făcut pe Facebook, unde colegii și prietenii au lăsat numeroase mesaje emoționante.

Octavian Bud s-a născut pe 18 iunie 1958, la Satu Mare, și era foarte pasionat de muzică. Acesta a început să cânte la chitară de prin clasa a opta. A fost membru al Cenaclului Flacăra și mai apoi al Cenaclului Totuși Iubirea. În Cenaclul Flacăra a fost coleg cu Emilian Onciu, în grupul Trupa din Nord. Acesta a primit premiul din partea Cenaclului Flacăra pentru piesa Niciodată, cea mai bună compoziție a anului.

"Prima amintire a mea se leaga de Doru Stanculescu, Mircea Vintila, Mircea Florian, a doua intalnire cu muzica folk, care m-a marcat, a fost Primavara Baladelor, unde ii descopeream pe Victor Socaciu si Mircea Bodolan. Inceputul se realiza, in mine, in 1977, am debutat in emisiunea TV a marelui poet Adrian Paunescu, ‘’Antena va apartine’’, apoi am tanjit dupa un singur tel, acela de a fi membru al Cenaclului Flacara, tel atins in 1983.  Cenaclul Flacara, pentru mine, din punctul meu de vedere, a fost ca o facultate de muzica si simtamant… de frumos si grandoare, acolo, cu tot bagajul meu, cu care veneam in Cenaclul Flacara, m-am definitivat ca om", a spus Octavian într-un interviu din 2015 pentru site-ul „Hai-Hui prin Sufletul Folkului".

„Octavian Bud ne-a cântat pentru ultima dată ”Niciodată”, acum două zile, la Amara. Am stat ieri, câțiva dintre noi, mai multe ore cu el la spitalul din Slobozia până i-au facut niște analize, au zis că e ok și că poate pleca la Satu Mare. Acum aflu că nu mai e printre noi! Dumnezeu să aibă grijă de tine, Tavi!  Niciodată nu te vom uita!”, a povestit Maria Simion, potrivit informatia-zilei.ro

Octavian Bud- Front fără învingători

Citeşte mai multe despre:   Facebook