Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment DOLIU pentru Facultatea de Chimie din Iași. A murit un cunoscut profesor din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” (FOTO)

DOLIU pentru Facultatea de Chimie din Iași. A murit un cunoscut profesor din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” (FOTO)

Un articol de: - 23 Mai 2017, 08:58
DOLIU pentru Facultatea de Chimie din Iași. A murit un cunoscut profesor din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” (FOTO) Foto: Evenimentul Eveniment

Adrian Birzu, fost Cancelar al Facultatii de Chimie din Iași s-a stins din viață pe 21 mai la vârsta de 49 ani, un bun coleg si respectat membru al corpului profesoral. El s-a născut la Hîrlău în 13 august 1968, potrivit bzi.ro.

În anul 2000 a susținut teza de doctorat în chimie, specializarea Chimie fizică. Ajunge asistent universitar cu ajutorul unui concurs în 1993, la Facultatea de Chimie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, unde rămâne până în anul 1998, apoi ajunge lector universitar până în 2004 după care, în urma unui concurs, conferențiar universitar.

Birzu s-a ocupat de elevii din lotul național pentru olimpiadele de Chimie cu care a obținut numeroase premii și distincții. În perioada 2010-2014 a fost Cancelar al Facultății de Chimie. 

Oamenii care vor să aducă un ultim omagiu celui care a fost un bun coleg și un profesor respectat pot să o facă la Capela Bisericii Buna Vestire. Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Buna Vestire, miercuri 24 mai 2017, la ora 11.00. 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Iasi