Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Doliu peste România: Ortodoxia şi-a luat rămas bun de la ULTIMUL DUHOVNIC al Părintelui Cleopa (VIDEO)

Doliu peste România: Ortodoxia şi-a luat rămas bun de la ULTIMUL DUHOVNIC al Părintelui Cleopa (VIDEO)

Un articol de: Ramona Zaharia - 22 Iul 2020, 14:27
Doliu peste România: Ortodoxia şi-a luat rămas bun de la ULTIMUL DUHOVNIC al Părintelui Cleopa (VIDEO) Eveniment

Biserica Ortodoxă este ăn lacrimi după ce a murit părintelui Ieromonah Iacob Savin de la Mănăstirea Sihăstria, ultimul duhovnic al Părintelui Arhimandrit Cleopa Ilie. Slujba de înmormântare a avut loc marți, 21 iulie, de la ora 10:00, transmite basilica.ro.

Blând, pașnic şi doritor de liniște, Părintele Iacob, ferindu-se de slava lumească, se gândea tot timpul la Dumnezeu viețuind în rugăciune, osteneli şi nevoințe, pe care cu smerenie le păstra tăinuite asemenea părinţilor din Pateric, se precizează în mesajul de condoleanţe transmis de Patriarhul Daniel.

Blând, pașnic şi doritor de liniște, Părintele Iacob, ferindu-se de slava lumească, se gândea tot timpul la Dumnezeu viețuind în rugăciune, osteneli şi nevoințe, pe care cu smerenie le păstra tăinuite asemenea părinţilor din Pateric.

Ca ucenic, păstrând ascultarea smerită, după moartea Părintelui Protosinghel Varsanufie Lipan (1997), ieromonahul Iacob Savin a fost ultimul duhovnic al Părintelui Arhimandrit Cleopa Ilie, se mai arată în mesajul întâiului-stătător al BOR.

 

Doliu peste România: Ortodoxia şi-a luat rămas bun de la ULTIMUL DUHOVNIC al părintelui Cleopa

 

Părintele Cleopa, unul dintre cei mai mari Duhovnici ai României

Cu mai bine de două decenii în urmă, în noaptea de 1 spre 2 decembrie 1998, trecea la Domnul Părintele Cleopa, unul dintre cei mai mari duhovnici ai acestui neam a fost arhimandrit și stareț la Mănăstirea Sihăstria.BOMBĂ în showbiz! George Burcea și Viviana Sposub au anunțat că vor fi ...

 

Moartea părintelui Cleopa a fost marcată de o minune, căreia nici o explicație fizică nu i-a fost găsită. Cloptul de la Patriarhie a început să bată singur cu doar câteva ore înainte de a se afla vestea că Părintele Cleopa a plecat la Domnul.

La sfârșitul anului 2005, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat că se are în vedere deschiderea procesului de canonizare a Părintelui Cleopa și trecerea sa în rândul sfinților, în calendar, cu numele: Cuviosul Cleopa de la Sihăstria.