Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Dolj: Doi bătrâni au fost înmormântaţi într-o groapă comună, fără slujbă și înveliţi în celofan. Polițiștii au deschis o anchetă

Dolj: Doi bătrâni au fost înmormântaţi într-o groapă comună, fără slujbă și înveliţi în celofan. Polițiștii au deschis o anchetă

Un articol de: -
Foto: Cuget Liber Eveniment

Polițiștii doljeni au deschis o anchetă după ce doi bătrâni din localitatea Dobreşti au fost înmormântaţi, în timpul nopţii, la ordinul primarului comunei, într-o groapă comună, fără slujbă religioasă şi înveliţi în celofan, informează news.ro.

Sâmbătă seară, cadavrul unei femei de 85 de ani și cel al unui bărbat de 75 de ani au fost descoperite în stare avansată de putrefacţie, îngropate la marginea cimitirului din comună, fără slujbă religioasă. Cel care a decis înhumarea de urgență a fost primarul comunei Dobrești, Mihail Țiulescu.

“Acum o săptămână au fost aduse facturile de la lumină şi a lor era încă la poartă. Unul dintre vecini a intrat în curte şi mirosul era tare puternic. S-a gândit că nu mai trăiesc. Când au intrat în casă, i-au găsit pe amândoi decedaţi. Au venit cei de la Ambulanţă care au constatat decesul, apoi poliţiştii din comună i-au sesizat pe cei de la Daneţi, de care aparţinem noi, au anunţat Serviciul de Criminalistică, au venit, au constatat şi au făcut un raport”, a declarat primarul, citat de news.ro.

Acesta a povestit și cum a ajuns să învelească trupurile în celofan și să le ducă la groapă cu buldoexcavatorul.

”Am făcut tot ce era legal şi interesul major era să scăpăm de aceste cadavre cât mai repede, să evităm răspândirea microbilor. Nu mai era timp să stai să le faci pe cele lumeşti. Am sunat, au venit cu buldoexcavatorul, am ales un loc din cimitir undeva în margine, le-am făcut în regim de urgenţă o groapă, a durat cam o jumătate de oră. Ne-am întors, am cumpărat mănuşi, lanternă, am cerut două pături de la vecini ca să putem pune pe cadavre, să mai stopăm mirosul. I-am împăturit, i-am scos din casă, i-am pus apoi în folii cu scopul de a evita dispersarea viruşilor. I-am pus unul lângă altul şi i-am dus la groapă în cupa buldoexcavatorului. Nu mai aveai timp de canoane ortodoxe. Astea le-om rezolva pe parcurs… În plus, nu ştiu dacă preotul îşi permitea la ora aia să vină să facă slujbe, şi în cazuri din astea nu prea se bagă. Urmează să le punem la cap o cruce şi în acel moment o să vină preotul să spună câteva cuvinte din Evanghelie. Când am terminat acţiunea era miezul nopţii“, a continuat edilul.

Polițiștii au deschis dosar penal și încearcă să stabilească dacă poate fi vorba despre o profanare de cadavre sau morminte.

Citeşte mai multe despre:   Dolj,   cadavre
 
 
 
Loading...