Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Dominique Strauss-Kahn, în arest la domiciliu

Dominique Strauss-Kahn, în arest la domiciliu

Un articol de: - 21 Mai 2011, 10:33
Dominique Strauss-Kahn, în arest la domiciliu Foto: hellomagazine.com Eveniment

Fostul director al Fondului Monetar Internaţional (FMI) Dominique Strauss-Kahn, acuzat de agresiune sexuală şi tentativă de viol, a ajuns vineri seară în clădirea din Manhattan în care va locui temporar sub supraveghere constantă, după ce a părăsit închisoarea, informează AFP.
 
"Este aici", a declarat unul dintre ofiţerii de poliţie care l-au transportat pe fostul şef al FMI la reședință.

Dominique Strauss-Kahn a ieşit din închisoare după ce un judecător newyorkez a aprobat toate documentele care fixează condiţiile ce însoţesc eliberarea sa.

Fostul director al FMI ar fi urmat să se instaleze într-un apartament pe strada 65 din Manhattan, dar locul a fost schimbat din cauza "invaziei" jurnaliştilor, care deranjau vecinii, a declarat vineri avocatul acestuia, William Taylor.

Dominique Strauss-Kahn, în vârstă de 62 de ani va rămâne câteva zile în această reşedinţă din apropiere de Ground Zero, aparţinând companiei Stroz Friedberg care asigură supravegherea sa la domiciliu. Acesta nu va putea ieşi din această reşedinţă temporară decât în caz de forţă majoră.

Fostul șef al FMI va părăsi acest apartament pentru un altul permanent, din care va putea ieşi pentru motive specifice - audieri, întâlniri cu avocaţii, vizite la medic sau la sinagogă - dacă solicită acest lucru cu cel puţin şase ore înainte, însă nu va putea ieşi între orele 22.00 şi 06.00.

Judecătorul Michael Obus a semnat ordonanţa de eliberare a fostului director FMI, deţinut de luni la închisoarea din Rikers Island, după ce avocaţii şi garantul său judiciar au predat cauţiunea de un milion de dolari, precum şi granţia de cinci milioane.

Dominique Strauss-Kahn este acuzat de agresiune sexuală şi tentativă de viol împotriva unei cameriste în vârstă de 32 de ani de la hotelul Sofitel din Manhattan.

Fostul şef al FMI, în arest la domiciliu
Embed:

Citeşte mai multe despre:   arest la domiciliu,   inchisoare,   Dominique Strauss-Kahn,   FMI