Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment "Domnule Prelipceanu, de ce zic unii UM Digi24?" Pătraru: Simt un damf! Liste cu NEINVITAȚI, se vorbește doar despre ANUMITE DOSARE, ANUMITE PLAGIATE. Iar când asculți cum vorbește șeful DGA cu Bendei, îți pui niște întrebări

"Domnule Prelipceanu, de ce zic unii UM Digi24?" Pătraru: Simt un damf! Liste cu NEINVITAȚI, se vorbește doar despre ANUMITE DOSARE, ANUMITE PLAGIATE. Iar când asculți cum vorbește șeful DGA cu Bendei, îți pui niște întrebări

Un articol de: - 25 Mai 2017, 12:15
"Domnule Prelipceanu, de ce zic unii UM Digi24?" Pătraru: Simt un damf! Liste cu NEINVITAȚI, se vorbește doar despre ANUMITE DOSARE, ANUMITE PLAGIATE. Iar când asculți cum vorbește șeful DGA cu Bendei, îți pui niște întrebări  Eveniment

Scandalul de la Digi24 ia amploare! Dragoș Pătraru continuă seria atacurilor la adresa șefilor postului de televiziune la care lucrează, în special la adresa redactorului-șef, Cosmin Prelipceanu.

Amenințat cu tribunalul de Prelipceanu dacă nu prezintă lista cu jurnaliștii acoperiți din televiziunea pe care o conduce, despre care a vorbit, realizatorul emisiunii ”Starea Nației”, de la aceeași televiziune, l-a ironizat pe colegul său.

Postul nu e post destul, daca nu e și fudul!”, a scris pe burtieră Pătraru, în emisiunea de miercuri seară.

Lista, avem lista. Iat-o! Morcovi, cartofi...

(...) Vi-o citesc? Nu știu, mă Preli (n.r. Cosmin Prelipceanu), dacă o citesc, să știi că trebuie să te lichidez, după aia. Eu zic să ne potolim”, a continuat, ironic, realizatorul.

Ulterior, Pătraru a vorbit zvonurile care s-au tot propagat în mediul public, cum că Digi 24 ar fi o UM (n.r. Unitate Militară) subordonată Serviciilor de Informații. El a dat mai multe exemple pentru care zvonul ar fi o informație și l-a întrebat pe Prelipceanu cum de el nu-și pune întrebări în această privință.

"Când unii zic despre acest post că este UM Digi24, ce credeți că vor ei să spună? Corect! Serviciile. Au ei vreo problemă? Nu au. Simt așa...un miros, un damf, leagă frânturi de probe, frânturi de emisiuni, liste cu invitați, liste cu neinvitați.

Probabil că vă întrebați, domnule Prelipceanu: De ce zic, ăștia, domnule, UM Digi24, postului pe care eu îl conduc?

Or fi răi ăștia de la alte posturi, dar nu cumva acest post, dar de fiecare dată, se poziționează de partea instituțiilor e forță? Nu o fi și de la chestia că la acest post se discută mai mult despre plagiatele unor decât ale altora? Mai mult despre dosarele unora decât despre dosarele altora? Mai din cauza matematicii pe care o folosește când numără manifestanții din Piața Victoriei? (...) Când asculți cum vorbește șeful DGA cu șeful Bendei, îți pui niște întrebări.Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

Te întreb, nu te întrebi? E liber să te întrebi. Noi la “Starea nației” ne întrebăm, ne întrebăm și pe noi înșine când ni se pare că ne luăm prea în serios", a spus Pătraru.

Apoi, spre finalul emisiunii, "pentru că nu am vrut să afectăm calitatea cu prostii", Pătraru l-a criticat iar pe Prelipceanu, pe care l-a acuzat că din cauza lui ratingul Digi 24 e sub cel al posturilor de desene animate.

Chiar, ce aveți cu Digi 24, domnule Prelipceanu?

(...) Despre prostiile unora care fac mult rău acestui post de televiziune care a ajuns să aibă un rating mai mic decât posturile de desene animate voi vorbi”, a spus Pătraru.

Legat de amintirea dosarului în care este urmărit penal șeful RCS&RDS Ioan Bendei în emisiunea sa de la Digi24, Dragoș Pătraru susține că nu este nimic greșit, ci doar a prezentat publicului o știre de interes.

“Dar e foarte interesant ce am derajat din ce am spus. Noi, domnule Prelipceanu, prin vocea maimuței, am zis ca Digi 24 nu a vorbit despre acest subiect. V-am spus și de ce e un subiect de interes public, și de ce ar trebui abordat. Mai ales când faci gargară cu adevărul toată ziua.

Mie mi se pare că vreți să vă ascundeți propria incompetență scoțând compania în față. Noi am facut un demers pozitiv pentru companie, iar dumneavoastră veniți și îi dați companiei în cap. Vreți să îngropați această companie? Vreți cumva să afectați bursa?

E simplu: am sancționat un derapaj. Și știți de ce am făcut-o? Că ne stă destul de bine cu contractul pe care îl aveam aici, din care a trebut abia un an, din cei trei. Deci mai avem doi ani de stat aici. Facem cea mai mare audiență de la această stație. Pentru asta am fost angajați și este un contract excelent pentru noi, încheiat cu o televiziune care niciodată, niciodată nu ne-a interzis vreun subiect.

Am dat materialul pentru telespectatorii noștri, ăia mulți care mută pe Digi 24 după ce ieșiți dumneavoastră de pe post, domnule Prelipceanu.

N-am vrut să fim părtași la prostia asta pe care ați făcut-o! Atâta tot!", a conchis Dragoș Pătraru.