Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Dorin Cioabă, ales preşedinte interimar al Uniunii Internaţionale a Romilor, în locul tatălui său

Dorin Cioabă, ales preşedinte interimar al Uniunii Internaţionale a Romilor, în locul tatălui său

Un articol de: - 24 Aug 2013, 15:20
Dorin Cioabă, ales preşedinte interimar al Uniunii Internaţionale a Romilor, în locul tatălui său Foto: turnulsfatului.ro Eveniment

Dorin Cioabă a fost ales, sâmbătă, la Sibiu, preşedinte interimar al Uniunii Internaţionale a Romilor, în locul tatălui său, care se afla la conducerea acestei organizaţii din luna aprilie.

La o zi de la înmormântarea lui Florin Cioabă, aproximativ 30 de membri ai Uniunii Internaţionale a Romilor s-au întrunit la Tribunalul romilor din Sibiu, pentru alegerea unei noi persoane la conducerea organizaţiei.

Fiul cel mare al lui Florin Cioabă, Dorin Cioabă, a declarat că el a fost desemnat preşedinte interimar al Uniunii Internaţionale a Romilor, până când va fi organizat un congres şi vor avea lor alegeri, scrie Mediafax.

"S-a avut în vedere că eu sunt moştenitorul de drept al tatălui meu şi au decis să mă lase pe mine la interimatul acestei organizaţii, până când va fi organizat un congres şi vor avea loc alegeri. Titlul acesta nu se moşteneşte, nu l-am primit ca succesiune, l-am primit ca să pot duce mai departe proiectele începute de tatăl meu", a declarat Dorin Cioabă, după alegerile care au avut loc în sediul Tribunalului romilor.

Contracandidatul lui Dorin Cioabă a fost un "comisar bulgar pe probleme economice" al Uniunii, însă acesta nu a primit susţinerea pe care a avut-o el.

"Au zis că numele Cioabă trebuie să meargă mai departe în relaţia cu forurile europene. (...) Dacă implicarea mea în interimat va fi una cum ne-o dorim, probabil că dacă oamenii vor vedea că am capacitatea de a conduce şi găsi soluţii pentru comunitatea romilor, e interesul tuturor să rămân preşedinte şi să primesc acest vot la congres, aşa cum este statutar", a spus Dorin Cioabă, precizând că în cadul acestei organizaţii el este "înalt comisar pe probleme juridice" şi că nu poate candida nicio persoană care nu este membru al uniunii.

 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Sibiu