Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Noi controverse privind vizita lui Dorneanu în Rusia: Preşedintele CCR este însoţit de un personaj cu probleme penale

Noi controverse privind vizita lui Dorneanu în Rusia: Preşedintele CCR este însoţit de un personaj cu probleme penale

Un articol de: - 17 Mai 2018, 11:10
Eveniment

Controversele se ţin lanţ de preşedintele Curţii Constituţionale chiar cu câteva zile înainte de unele decizii ce vor avea un impact puternic în România. După ce a anunţat că pleacă în Rusia în ciuda recomandării Ministerului de Externe care i-a cerut să anuleze deplasarea, Valer Dorneanu va fi însoţit şi de un român cu probleme penale.

Jurnaliştii de la Newsweek arată că la Forumul Juridic Internațional de la Sankt Petersburg,  unde Valer Dorneanu figurează la categoria "judecători", va mai participa şi Radu Lotrean, liderul INSOL Europe.

Acest bărbat, din calitatea de membru al Casei de Insolvență Transilvania este judecat în trei procese penale care au fost pe rolul Judecătoriei Cluj Napoca (5753/117/2016, 5752/117/2016 și 5754/117/2016), în primele două având calitatea de făptuitor și în cel de-al treilea cea de petent.

Conform Gazetei de Bistriţa, toate cele trei dosare au fost judecate în camera de consiliu a instanței, astfel că informațiile oficiale nu sunt accesibile publicului, iar sentința dată a fost ca judecarea lor să fie declinată către Curtea de Apel Cluj pentru a fi judecate de judecătorul de cameră preliminară

Sursa citată mai arată că "Radu Lotrean împreună cu Simona Silvana Sermer, reprezentant al Sigma IPURL, au fost în atenția procurorilor DNA încă din 2012, când s-au ocupat de insolvența combinatului de utilaj greu Fortus Iași. 

La data respectivă, potrivit unui document adresat AVAS, procurorii făceau, la data respectivă, acuzații în care prejudiciul era estimat la aproximativ 2,3 milioane euro. 
Conform anchetatorilor, bunurile combinatului au fost subevaluate și vândute, șefii companiei au încheiat contracte păguboase, au primit salarii mari și au plătit sume nejustificate către evaluatori."

Coincidenţă sau nu, Fortus Iași a intrat în faliment tocmai după ce niște investitori ruși au cumpărat acțiunile combinatului.
 

Citeşte mai multe despre:   Valer Dorneanu,   Rusia
 
 
 
Loading...