Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Dosar de Politician: Șefii din umbră ai RDS au legături cu afaceriștii ruși din domeniul energetic (VIDEO)

Dosar de Politician: Șefii din umbră ai RDS au legături cu afaceriștii ruși din domeniul energetic (VIDEO)

Un articol de: - 08 Mai 2017, 19:54
Eveniment

Silviu Mănăstire a vorbit luni, la ”Dosar de politician”, despre legăturile dintre grupul RDS și companiile oligarhilor ruși din energie.

Este interesant modul în care procurorii DNA au decis să trimită compania RDS în judecată pentru corupție exact în momentul în care societatea se află într-un proces de listare la bursă. Este evident că prestigiul și valoarea acțiunilor RDS au fost afectate de acest dosar penal de corupție! Cu toate acestea, listarea la Bursa de Valori București de acum câteva zile a societătii lui Teszari a fost un succes. 

Acum, noua eminență cenușie a RDS pare a fi acest Bogdan Ciobotaru, dar tânărul bancher specializat în listări la Bursă lucrează în paralel pentru grupul rusesc de energie Vimetco, cel care deține în România combinatul de aluminiu ALRO Slatina. Vimetco este controlat de oligarhul rus Vitaly Machitsky, cel care a fost implicat în diverse afaceri dubioase cu energie și resurse minerale, dar și în privatizarea producătorilor de aluminiu din România la începutul anilor 2000. Machitsky a deținut în România și compania CONE, care la un moment dat era principalul importator de gaze GAZPROM în România. Așadar, legăturile dintre grupul RDS și companiile oligarhilor ruși din energie se fac prin intermediul acestui tânăr bancher școlit la Londra, Bogdan Ciobotaru. Lucurile nu se opresc aici. 

Ciobotaru are legături cu Zoltan Teszari și RDS încă din anul 2007. Atunci, Teszari a intenționat să listeze grupul RDS la bursa de la Londra, dar nu a reușit. Din echipa de consultanți a făcut parte și Ciobotaru, care lucra atunci la Londra tocmai pentru banca de investiții rusească Renaissance Capital. Aceasta este o instituție financiară controlată de oligarhul rus Mikhail Prokhorov. ''Este de notoritate'', scrie publicația Bloomberg ''că Renaissance Capital a angajat ca directori foști ofițeri KGB și oficiali ruși de la Kremlin. Oligarhul Prokhorov este considerat de presa de la Moscova drept ''păpușa'' lui Vladimir Putin care îl folosește pentru a finanța așa-zisele partide de opoziție. 

Dosar de Politician: Șefii din umbră ai RDS au legături cu afaceriștii ruși din domeniul energetic

Citeşte mai multe despre:   dosar de politician,   silviu manastire
 
 
 
Loading...