Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Firma unui fost lider UDMR, percheziţionată de DIICOT într-un dosar privind o presupusa fraudă de 10 milioane de lei din Sănătate

Firma unui fost lider UDMR, percheziţionată de DIICOT într-un dosar privind o presupusa fraudă de 10 milioane de lei din Sănătate

Un articol de: - 09 Mai 2018, 21:37
Firma unui fost lider UDMR, percheziţionată de DIICOT într-un dosar privind o presupusa fraudă de 10 milioane de lei din Sănătate Eveniment

Procurorii din cadrul DIICOT însoţiţi de ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat miercuri 68 de percheziţii  în toate județele din țară și în Capitală, într-un dosar de fals intelectual, uz de fals, înşelăciune, constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi fraudă informatică, cu un prejudiciu estimat la 10 milioane de lei.

Una din firmele vizate în această anchetă este chiar cea a fostului lider UDMR Gyorgy Frunda, dar până în prezent fostul parlamentar nu are nicio calitate în dosar, scris Digi24.

Firma vizată de acţiunea penală este deţinută de Frunda, dar administrată de altă persoană, conform datelor de la Registrul Comerţului.

Potrivit anchetatorilor, începând cu anul 2013 „mai multe persoane de pe teritoriul județului Mureș și nu numai, având calitatea de cadre medicale (medici de familie, medici de specialitate, asistenți medicali), au falsificat în mod repetat înscrisuri oficiale, respectiv bilete de trimitere, prescripții medicale și registre, prin care au atestat fapte și împrejurări necorespunzătoare adevărului (diagnostice fictive, efectuarea de consultații, dispozitive medicale recomandate fictiv)”.

„În concret, se recomanda a fi decontate de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate dispozitive medicale identificate cu codul C05 – catetere urinare, dispozitive care nu erau necesare pacienților.

Toate aceste fapte au fost comise în beneficiul a două societăţi comerciale ambele cu sediul în Tg. Mureș, care în mod scriptic asigurau livrarea acestor produse către pacienți situați pe întreg teritoriul țării, fiind  încasată astfel contravaloarea acestora în mod injust”, mai arată anchetatorii.

„Reprezentanții societăților vizate  în cauză, care s-au constituit într-un grup infracțional organizat,  livrau pacienților în numele cărora decontau dispozitivele medicale cu codul C05 – catetere urinare, în general, doar scutece pentru adulți, produse de care aceștia aveau cu adevărat nevoie, dar care nu erau decontate de către C.N.A.S. Din verificările efectuate până în acest moment se estimează prejudiciu de circa 10.000.000 lei, dar acesta va putea fi stabilit cu exactitate ulterior în urma administrării mijloacelor de probă specifice în cauză”, mai arată procurorii DIICOT.

Într-o primă fază, la audieri urmează să fie aduse circa 50 de persoane.

Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

Citeşte mai multe despre:   DIICOT,   UDMR,   Gyorgy Frunda