Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment După ce iniţial a anunţat că nu au fost constante incidente la Valea Uzului, Jandarmeria Română anunţă deschiderea unui dosar penal pentru distrugerea porții de acces în cimitir (VIDEO)

După ce iniţial a anunţat că nu au fost constante incidente la Valea Uzului, Jandarmeria Română anunţă deschiderea unui dosar penal pentru distrugerea porții de acces în cimitir (VIDEO)

Un articol de: Sebastian Pricop - 07 Iun 2019, 14:31
După ce iniţial a anunţat că nu au fost constante incidente la Valea Uzului, Jandarmeria Română anunţă deschiderea unui dosar penal pentru distrugerea porții de acces în cimitir (VIDEO) Eveniment

Răsturnare de situaţie privind evenimentele de miercuri de la Cimitirul Internaţional Valea Uzului! După ce iniţial anunţase că nu au existat nu au existat violențe între participanți, dar nici între participanți și forțele de ordine şi nu a confirmat nici existenţa unor distrugeri provocate de participanţi, Jandarmeria Română a anunţat, vineri, deschiderea unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere, mai exact privind distrugerea porţii de acces în cimitir.

"După terminarea manifestației, o echipă de cercetare din cadrul Inspectoratului de Polițe Județean Bacău a efectuat lucrările specifice necesare identificării criminalistice. Având în vedere aspectele constatate la fata locului, respectiv distrugerea porții de acces în cimitir, s-a dispus constituirea unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 253 Cod Penal, precum și în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor comiterii faptelor și a identificării persoanelor implicate", se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei Române.

Miercuri seară, Jandarmeria preciza, în legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public privind distrugerea unor cruci, că "din primele constatări nu au fost observate astfel de elemente, dar vor fi desfăşurate activităţi specifice de către organele competente pentru cercetarea la faţa locului a tuturor aspectelor".

Conform imaginilor apărute în spaţiul public, poarta de acces în cimitir a fost distrusă în momentul în care grupul de români a forţat intrate în cimitir, intrare care era blocată de maghiarii care voiau să oprească comemorarea pregătită.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Citeşte mai multe despre:   Valea Uzului