Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Dosar penal pentru abuz în serviciu după imaginile groazei de la Spitalul Județean de Urgență din Reșița

Dosar penal pentru abuz în serviciu după imaginile groazei de la Spitalul Județean de Urgență din Reșița

Un articol de: Raluca Tindeche - 02 Dec 2020, 20:05
Dosar penal pentru abuz în serviciu după imaginile groazei de la Spitalul Județean de Urgență din Reșița Eveniment

Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița a deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu, după imaginile groaznice de la Spitalul din Reşiţa, cu bolnavi care sunt tratați necorespunzător. 

Este vorba despre pacienți cu probleme psihice, care stau în condiţii mizere în Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa din judeţul Caraş-Severin, dedicat oamenilor depistaţi cu COVID-19.

"Vă informăm că la data de 2.12.2020 pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița a fost înregistrat dosarul cu nr. 2728/P/2020, având ca obiect infracțiunea de abuz în serviciu prev. de art. 297 C.p.. În cauză se efectuează cercetări față de faptele care se conturează din imaginile din data de 02.12.2020, ce au apărut în mass media națională, respectiv imagini filmate și alte materiale de presă din care reies indicii că mai mulți pacienți cu probleme psihice și alte probleme de sănătate, internați într-o secție din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița, nu primesc îngrijiri adecvate fiind lăsați dezbrăcați pe holurile secției, direct pe ciment/podea sau alături de persoane decedate care nu au fost ridicate din saloane, precum și referitor la condițiile din saloanele/spațiile în care aceștia sunt internați.

Precizăm că activitățile investigative specifice fazei de urmărire penală, ca prima faza a procesului penal, se desfășoară conform prevederilor legale din Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, orice persoană cercetată în această fază a procesului penal beneficiind de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei hotărâri de condamnare definitive, în condițiile legii", se arată în comunicatul Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, potrivit Antena 3.

 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a cerut un control de urgență după imaginile apărute

 

După apariția în spațiul public a imaginilor groazei la Spitalul Județean Reșița, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a solicitat, miercuri, reprezentanţilor Inspecţiei Sanitare de Stat (ISS) să demareze de urgenţă un control.

Din imaginile apărute în spațiul public se poate vedea modul inuman în care sunt tratați pacienţii din cadrul Secţiei de boli infecţioase. Ministerul Sănătăţii va demara un control şi la Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin pentru a verifica modul în care reprezentanţii acestei instituţii şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu în acest caz.


Conducerea spitalului spune că aceste imagini arată neputința sistemului sanitar și că în ele apar pacienți cu coronavirus, care au și probleme psihice. De ei se ocupă același personal medical de boli infecțioase care nu are pregătire pentru specializarea de psihiatrie și că nici nu are timpul necesar pentru a-i îngriji corespunzător.Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea

Imaginile au ajuns în spațiul public de la foști pacienți cu coronavirus care au fost internați în acest spital din Reșița și care au dat detalii șocante despre modul în care sunt tratați bolnavii.

 

Amenzile date de Inspecția Sanitară de Stat

 

Inspecția Sanitară de Stat a aplicat amenzi în valoare totală de 18.400 de lei, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

Au fost sancționați managerii, alte cadre de conducere și alți angajați ai unității spitalicești.

„Asistenta șefă a secției de Asistenta șefă a secției de Pneumopftizilogie si asistenta șefă a secției de boli infecțioase au fost sancționate cu câte 2000 lei fiecare pentru nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical și auxiliar, în conformitate cu art 32, lit k, HG 857/2011. Pentru același motiv, tot cu 2000 lei a fost amendată și una dintre infirmierele unității sanitare.

O altă asistentă medicală care activează în cadrul secției de boli infecțioase a fost sancționată cu 2 400 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor medicale periculoase rezultate din activități medicale, conform HG 857/2011, art.31, lit f.

Acțiunea de control va continua zilele următoare, echipei de la nivelul local i se va alătura o echipă din cadrul Ministerului Sănătății.

O altă asistentă medicală care activează în cadrul secției de boli infecțioase a fost sancționată cu 2 400 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor medicale periculoase rezultate din activități medicale, conform HG 857/2011, art.31, lit f.

Acțiunea de control va continua zilele următoare, echipei de la nivelul local i se va alătura o echipă din cadrul Ministerului Sănătății”, se mai arată în comunicatul de presă.

 

 

Citeşte mai multe despre:   dosar penal,   Spitalul judetean Resita