Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Dosarul RCS RDS: Nou termen în dosarul în care şefi din Digi şi Mitică Dragomir sunt acuzaţi de spălare de bani (VIDEO)

Dosarul RCS RDS: Nou termen în dosarul în care şefi din Digi şi Mitică Dragomir sunt acuzaţi de spălare de bani (VIDEO)

Un articol de: - 04 Apr 2018, 11:59
Dosarul RCS RDS: Nou termen în dosarul în care şefi din Digi şi Mitică Dragomir sunt acuzaţi de spălare de bani (VIDEO) Eveniment

Instanţa judecă miercuri un nou termen în dosarul RCS RDS, dosar în care fostul administrator de la Digi24, Ioan Bendei, alături de fostul preşedintele al LPF, Mitică Dragomir, alături de societatea RCS RDS şi alte 6 persoane au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni precum spălare de bani, luare de mită sau complicitate la spălare de bani. 

Dosarul vizează felul în care au fost cumpărare drepturile de televizare a campionatului românesc de fotbal de către RCS RDS. Printre altele Mitică Dragomir şi Ioan Bendei sunt acuzaţi de DNA de luare şi dare de mită.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

"În perioada aprilie 2009 - mai 2011, în scopul de a îndeplini ori de a nu îndeplini acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu, precum și de a îndeplini acte contrare acestora, inculpatul Dumitru Dragomir, în calitate de președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (L.P.F.), cu sprijinul inculpaților Bădiță Florin-Bogdan, Bogdan-Dumitru Dragomir și Bodu SRL, a pretins suma de 3,5 milioane de euro de la inculpatul Bendei Ioan în calitatea acestuia de administrator și acționar al RCS & RDS SA, din care a primit suma de 3.100.000 de euro de la RCS & RDS SA. Banii primiți au fost disimulați sub forma unor plăți făcute în cadrul unui contract de asociere în participațiune, încheiat la data de 15 august 2009, pentru finanțarea afacerii Crystal Palace Ballrooms.

Contractul respectiv a fost încheiat între societățile Bodu SRL, deținută de Dumitru Dragomir și RCS & RDS SA, inculpatul Bendei Ioan beneficiind de sprijinul inculpaților Dinei Mihai și Oprea Alexandru, administratori ai RCS & RDS SA.

Banii respectivi au fost pretinși și primiți de inculpatul Dumitru Dragomir în contextul executării, în perioada respectivă, a unui contract de cesiune a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din LIGA 1, încheiat la data de 8 aprilie 2008 între L.P.F. și consorțiul constituit din societatea SC RCS & RDS SA, administrată de inculpatul Bendei Ioan și o altă societate. Cu privire la infracțiunea de spălare de bani:

În perioada 2015 – 2016, pe parcursul urmăririi penale desfășurate în prezenta cauză, între societățile RCS & RDS SA, reprezentată de inculpatul Serghei Bulgac în calitate de administrator și director general (care a beneficiat de sprijinul inculpaților Bendei Ioan și Dinei Mihai) și Bodu SRL, reprezentată de inculpatul Bădiță Florin-Bogdan (care a beneficiat de sprijinul inculpaților Dumitru Dragomir și Bogdan-Dumitru Dragomir) și alte persoane juridice s-au încheiat mai multe acte juridice în legătură cu contractul de asociere în participațiune din data de 15 august 2009.

A rezultat că patru dintre aceste acte juridice reprezintă, în parte, forme alternative tipice de spălare de bani, prin care s-au stabilit raporturi juridice nereale, pentru a disimula adevărata natură a existenței sumei de 3.100.000 euro în patrimoniul societății Bodu, dar și în scopul de a ajuta persoanele care au săvârșit infracțiunile de dare și luare de mită să se sustragă de la urmărire penală", susţin procurorii DNA.Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Citeşte mai multe despre:   DIGI RCS-RDS,   Mitica Dragomir