Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Dosarul ”10 August”: Tribunalul București a amânat luarea unei decizii privind solicitarea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foștilor șefi ai Jandarmeriei (VIDEO)

Dosarul ”10 August”: Tribunalul București a amânat luarea unei decizii privind solicitarea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foștilor șefi ai Jandarmeriei (VIDEO)

Un articol de: Maria Zărnescu - 27 Noi 2020, 10:19
Dosarul ”10 August”: Tribunalul București a amânat luarea unei decizii privind solicitarea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foștilor șefi ai Jandarmeriei (VIDEO) Eveniment

UPDATE, 27 noiembrie, ora 10.19: Magistrații Tribunalului București au amânat pentru 22 ianuarie luarea unei decizii privind solicitarea DIICOT. Reamintim că procurorii au cerut redeschiderea anchetei în ceea ce-i privește pe foștii șefi ai Jandarmeriei. În ordonanța semnată de Giorgiana Hosu, la vremea respectivă șefa Direcției, se arată că procurorul de caz care a dispus clasarea, Doru Stoica, nu i-a citat pe șefii din Jandarmerie, nu a audiat vreo victimă sau vreun martor și nici nu a readministrat probele strânse de Parchetul Militar. 

Dacă judecătorii va accepta solicitarea DIICOT, procurorii vor redeschide urmărirea penală faţă de cei care conduceau Jandarmeria în ziua de 10 august 2018, când protestul Diasporei din Piața Victoriei a fost reprimat violent de forțele de ordine. Este vorba despre colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim-adjunct al Jandarmeriei Române, maiorul Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, colonelul Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române, și față de comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din MAI.

 

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Dosarul „10 august” ar putea fi redeschis. Astăzi, Tribunalul Bucureşti va dezbate solicitarea DIICOT în acest sens. Foştii şefi ai Jandarmeriei Române urmează să fie cercetaţi pentru infracţiuni de abuz în serviciu, fals intelectual sau uz de fals. Asta dacă solicitarea va fi aprobată de un judecător al Tribunalului.

 

Redeschiderea dosarului „10 august”

 

Cu aproxiamtiv 4 luni în urmă fostul procuror-şef al DIICOT, Giorgiana Hosu a dispus redeschiderea Dosarului 10 august şi  reînceperea urmăririi penale în cazul foştilor şefi ai Jandarmeriei.

Principalul argument  a fost că acestia refuzasera să dea declaraţii când au fost chemaţi la Parchetul Militar. Totodată, nicio persoană vătămată şi niciun martor nu au fost citaţi la DIICOT, cu excepţia unor oficiali. În plus, nu au fost solicitate mai multe probe de natură tehnică, în condiţiile în care o parte din înregistrările video din dosar nu au putut fi accesata.Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

 

Solicitarea DIICOT a trecut prin mai multe instanțe de judecată

 

Astfel, din luna august până acum, solicitarea DIICOT a trecut prin mai multe instanţe judecătoreşti, ca să ajungă într-un final la Tribunalul Bucurerşti.

Dacă solicitarea DIICOT va fi confirmată de un judecător, procurorii vor redeschide urmărirea penală faţă de colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, maiorul Laurenţiu Cazan, colonelul Cătălin Sindile, şi comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică.

Şefii Jandarmeriei Române ar urma sa fie cercetaţi pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care: abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals, dar şi pentru  favorizarea făptuitorului.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   dosarul 10 August,   Tribunalul Bucuresti