Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Dosarul COLECTIV: Începe procesul lui Cristian Popescu Piedone

Dosarul COLECTIV: Începe procesul lui Cristian Popescu Piedone

Un articol de: - 30 Mar 2017, 16:21
Dosarul COLECTIV: Începe procesul lui Cristian Popescu Piedone Foto: PSNews Eveniment

Curtea de Apel a respins contestațiile depuse de Piedone și alte două inculpate din dosar, fiind constatată legalitatea rechizitoriului întocmit de procurorii DNA. Piedone a fost trimis în judecată de DNA pe 6 mai 2016, pentru săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu, obținând un folos necuvenit ce a cauzat vătămarea intereselor legitime ale unor persoane fizice.

În dosarul pe numele său s-au deferit justiției și alte trei persoane din primărie: Aurelia Iofciu, șef al Serviciului de autorizări comerciale, Larisa Luminița Ganea, consilier superior și Romana Sandra Moțoc, referent superior.

Conform DNA, infracțiunea de abuz în serviciu constă în eliberarea de acorduri și autorizații de funcționare pentru două societăți comerciale, deși nu erau respectate prevederile privind securitatea în caz de incendiu. "Pentru prejudiciile morale și materiale suferite ca urmare a tragediei din 30 octombrie 2015, ce a avut loc în clubul Colectiv, în perioada noiembrie 2015 — aprilie 2016, un număr de 90 de persoane au depus cereri scrise de constituire de parte civilă, dintre care 27 sunt persoane care au suferit vătămări (răni, arsuri, etc) în urma incendiului din club, iar 63 sunt moștenitori/ succesori ai celor decedați. Sumele cu care aceștia s-au constituit părți civile variază între 30.000 euro și 2.000.000 euro", mai preciza DNA, conform Digi24.