Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Dosarul Flota a fost clasat: Nu mai este nevoie de cazul unei noi judecări

Dosarul Flota a fost clasat: Nu mai este nevoie de cazul unei noi judecări

Un articol de: - 22 Ian 2015, 15:53
Dosarul Flota a fost clasat: Nu mai este nevoie de cazul unei noi judecări Foto: ziuaconstanta.ro Eveniment

Dosarul Flota a fost clasat. Procurorii au decis clasarea efectivă a dosarului, pentru că nu era cazul unei noi judecări, susțin magistrații.

"Dosarul Flota", în care fostul președinte Traian Băsescu este personajul-cheie, este un dosar vechi de aproape 20 de ani şi extrem de voluminos, ce cuprinde circa 130 de volume şi peste 40.000 de file.

Traian Băsescu a fost acuzat în acest dosar de înstrăinarea flotei navale româneşti în perioada când era ministru al Transporturilor.

Partea în care era vizat Băsescu a fost disjunsă în momentul în care a devenit președinte, iar cercetările suspendate.

Potrivit unui răspuns al DNA, citat de Mediafax, infracţiunea de abuz în serviciu, de care era acuzat Traian Băsescu, nu există, deoarece prin exercitarea funcţiilor de decizie în cadrul Ministerului Transporturilor în perioada 1990-1992 şi 1996-2000, Băsescu nu a produs şi nu a determinat producerea vreunui prejudiciu în patrimoniul CNM Petromin SA Constanţa.

Procurorii explică acest lucru prin faptul că navele care fac obiectul dosarului au fost vândute în baza aprobărilor legale date de Fondul Proprietăţii de Stat (FPS) - acţionarul majoritar al CNM Petromin SA în cadrul procesului de privatizare iniţiat de Guvernul României.

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu