Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Dosarul Foresta Nehoiu, în care este judecat Omar Hayssam, amânat pentru sfârșitul lunii septembrie

Dosarul Foresta Nehoiu, în care este judecat Omar Hayssam, amânat pentru sfârșitul lunii septembrie

Un articol de: - 08 Aug 2013, 09:30
Dosarul Foresta Nehoiu, în care este judecat Omar Hayssam, amânat pentru sfârșitul lunii septembrie Eveniment

Dosarul Foresta Nehoiu, care urma să fie judecat joi la Curtea de Apel București, a fost amânat pentru sfârșitul lunii septembrie, deoarece niciunul dintre inculpați nu s-a prezentat la tribunal.

Dosarul în care este jduecat Omar Hayssam va fi reluat pe data de 30 septembrie, termenul fiind unul de principiu care s-ar putea modifica ulterior în funcție de solicitările reprezentanților Parchetului.

În acest dosar, Omar Hayssam este acuzat, alături de alţi inculpaţi, pentru iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, falsificarea, sustragerea sau distrugerea evidenţelor societăţii ori ascunderea unei părţi din activul societăţii, înfăţişare de datorii inexistente sau prezentarea în registrele societăţii, în alt act ori în bilanţul contabil, a unor sume nedatorate, fiecare dintre aceste fapte fiind săvârşite în vederea diminuării aparente a valorii activelor. 

Omar Hayssam a fost condamnat definitiv de către instanţa supremă, în iunie 2010, la trei ani de închisoare, însă după ce fusese achitat de celelalte instanțe.

Hayssam a fost acuzat că a încheiat contractul de privatizare a societăţii Foresta SA Nehoiu (judeţul Buzău) iar în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie a vândut activele societății, în special terenurile în octombrie 2001-iulie 2004.

Inculpați și ei în dosar, Mohamad Omar şi El Assal Emil Raja au fost condamnaţi la doi ani de închisoare cu executare. De asemenea, Gheorghe Iosif, fostul vicepreședinte al companiei, judecat pentru crimă organizată şi bancrută frauduloasă,  a fost condamnat la doi ani, iar Carmen Marilena Popa, judecată pentru fals intelectual, la șase luni, ambele pedepse fiind cu suspendare.

Citeşte mai multe despre:   Omar Hayssam,   dosar,   Curtea de Apel Bucuresti,   Stiri Nehoiu