Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Dosarul furtului de tablouri din Olanda: Unul dintre suspecți susține că acestea nu au fost arse și va spune unde se află

Dosarul furtului de tablouri din Olanda: Unul dintre suspecți susține că acestea nu au fost arse și va spune unde se află

Un articol de: - 13 Aug 2013, 10:49
Dosarul furtului de tablouri din Olanda: Unul dintre suspecți susține că acestea nu au fost arse și va spune unde se află Eveniment

Inculpații în dosarul furtului de tablouri din Olanda au ajuns marți în faţa instanţei, la cel de-al doilea termen de judecată.

Recent, au fost date publicităţii rezultatele expertizei realizate de către specialiştii Muzeului Naţional de Istorie a României privind cenuşa ridicată de la locuinţa Olgăi Dogaru, mama inculpatului Radu Dogaru. Potrivit expertizei, cenuşa provine din arderea a cel puţin trei tablouri.

Unul dintre inculpați susține că tablourile nu au fost arse și vrea să spună unde se află acestea. El s-ar fi oferit să înapoieze cinci dintre cele șapte tablouri, dacă va fi judecat în Olanda, unde ar primi o pedeapsă mai blândă.

Cătălin Dancu, unul dintre avocații inculpaților a declarat, marți, că tablourile furate nu au fost arse și a demontat argumentele experților români care ajunseseră la concluzia că există posibilitatea ca cel puțin trei dintre ele să fi fost distruse. El a mai spus spus că tablourile sunt intacte și s-ar afla în România.

Următorul termen în acest dosar a fost stabilit pentru data de 10 septembrie.

Până acum au fost trimişi în judecată Radu Dogaru, Adrian Procop (în lipsă), Darie Eugen, Biţu Alexandru Mihai, Olga Dogaru şi Petre Condrat (ultimul în stare de libertate).

Principalii suspecţi, Mihai-Alexandru Biţu, Eugen Darie şi Radu Dogaru, au fost arestaţi preventiv pe 22 ianuarie. 

Şapte tablouri semnate de Picasso, Monet, Gauguin, Matisse, De Haan şi Lucian Freud au fost furate în octombrie 2012, în mai puţin de două minute, de o bandă de români.

Tablourile au fost aduse în România şi se presupune că ar fi fost arse într-o sobă din localitatea tulceană Carcaliu.

Citeşte mai multe despre:   Olanda,   proces