Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Două arestări în urma celor 218 percheziții în dosarul de înşelăciune şi evaziune fiscală vizând o firmă care asigura mentenanţa echipamentelor de securitate la incendii

Două arestări în urma celor 218 percheziții în dosarul de înşelăciune şi evaziune fiscală vizând o firmă care asigura mentenanţa echipamentelor de securitate la incendii

Un articol de: George Lupu - 16 Apr 2021, 18:06
Două arestări în urma celor 218 percheziții în dosarul de înşelăciune şi evaziune fiscală vizând o firmă care asigura mentenanţa echipamentelor de securitate la incendii Eveniment

Doi bărbaţi au fost reţinuţi în urma celor 218 percheziţii făcute de poliţişti în cursul zilei de joi, în Bucureşti şi 28 de judeţe, în dosarul de înşelăciune şi evaziune fiscală vizând o firmă care asigura mentenanţa pentru echipamentele de securitate la incendii în instituţii publice, şcoli şi unităţi militare.

Au fost ridicaţi aproximativ 154.800 de lei, peste 133.000 de euro, aur. Totodată, poliţiştii au ridicat şi mijloace electronice de stocare a datelor, documente, precum şi echipamente IT.

De asemenea, au fost puse în executare trei mandate de aducere. În urma acţiunii de ieri, doi bărbaţi, de 33 şi 52 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei, pentru dispunerea măsurilor legale.

Joi, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, au făcut 218 percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în 28 de judeţe, la persoane bănuite de înşelăciune, evaziune fiscală, spălare a banilor, complicitate la spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Acţiunea s-a desfăşurat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş şi a avut loc în Bucureşti (40), Mureş (23), Arad (2), Alba (3), Argeş (7), Bacău (1), Braşov (8), Buzău (8), Bistriţa-Năsăud (2), Călăraşi (2), Cluj (32), Constanţa (8), Dâmboviţa (4), Dolj (5), Hunedoara (3), Galaţi (1), Giurgiu (1), Iaşi (4), Ilfov (7), Maramureş (7), Mehedinţi (3), Olt (13), Prahova (6), Satu-Mare (4), Sălaj (3), Suceava (8), Timiş (6) Teleorman (1) şi Vâlcea (6).

Din cercetări a reieşit că o societate comercială din Bucureşti, având ca obiect principal de activitate "activităţi de luptă împotriva incendiilor şi de prevenire a acestora”, începând din 2019, ar fi avut acces la numeroase contracte cu instituţii publice şi private de interes naţional.

"În baza contractelor, ar fi avut obligaţia să presteze servicii de mentenanţă (verificare, încărcare, reparare) a echipamentelor de protecţie (extinctoare, hidranţi). Aceste servicii s-ar fi realizat fără verificarea efectivă a bunei funcţionări, astfel s-ar fi înlocuit sigilii, etichete de conformitate şi de valabilitate. Gravitatea era dată de amploarea actelor materiale care vizau inclusiv spitale, şcoli, unităţi militare, penitenciare, sedii ale unor instituţii publice, staţii de alimentare cu carburant, companii de transport public, companii de transport aeriene, companii de producere a energiei termice, electrice şi nucleare, combinat chimic etc", arăta IGPR.

Conform sursei citate, beneficiarii s-ar fi aflat în eroare cu privire la funcţionalitatea şi calitatea echipamentelor de stingere a incendiilor, fapt pentru care ar fi achitat sume considerabile pentru aceste servicii.

Totodată, pentru maximizarea profitului şi evitarea taxelor datorate bugetului consolidat al statului, societatea, prin administratorul său, nu ar fi înregistrat totalitatea veniturilor realizate. Gradul de periculozitate al faptelor comise era foarte ridicat prin crearea unei stări de pericol cu privire la viaţa, sănătatea, şi integritatea persoanelor, cât şi cu privire la patrimoniul acestora", mai arăta Poliţia.Profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 vor fi dați afară? Anunțul ministrului Educației

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. La activităţi au participat luptători ai Serviciului pentru IntervenţiişiAcţiuni Speciale şi lucrători din cadrul D.G.A. Mureş.