Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Două cadre medicale din Dolj, diagnosticate cu Covid-19, au murit. Una dintre victime este renumitul medic chirurg Dan Gabriel Mogoş, fost director al DSP și profesor la Facultatea de Medicină din Craiova

Două cadre medicale din Dolj, diagnosticate cu Covid-19, au murit. Una dintre victime este renumitul medic chirurg Dan Gabriel Mogoş, fost director al DSP și profesor la Facultatea de Medicină din Craiova

Un articol de: Traian Avarvarei - 30 Oct 2020, 17:08
Două cadre medicale din Dolj, diagnosticate cu Covid-19, au murit. Una dintre victime este renumitul medic chirurg Dan Gabriel Mogoş, fost director al DSP și profesor la Facultatea de Medicină din Craiova Eveniment

Se agravează situația în județul Dolj, din cauza epidemiei de coronavirus. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică 6.316 de persoane s-au infectat până acum cu SARS-CoV-2, 311 dintre acestea în intervalul joi, ora 13.00 – vineri, ora 13.00. Au existat, de asemenea, și mai multe victime. Între persoanele decedate din cauza virusului chinez se numără și un medic și un ambulanțier.

Rata de infectare în județul Dolj este de 2,63 la mia de locuitori.


 

Un medic și un ambulanțier din Craiova au murit din cauza Covid-19


 

Potrivit presei locale este vorba despre medicul chirurg Gabriel Mogoş, în vârstă de 72 de ani. Acesta a decedat în noaptea de joi spre vineri, la Spitalul Matei Balş din Capitală, unde era internat, la Terapie Intensivă, de o lună de zile.

El fusese diagnosticat cu Covid-19 la mijlocul lunii septembrie, la câteva zile după ce operase la clinica sa privată din Craiova.

Anunţul a fost făcut pe Facebook de unul dintre fiii săi, dr. Gabriel Mogoş. "Cu profundă durere în suflet şi regret, vă anunţăm că cel care a fost un soţ şi tată minunat, chirurg desăvârşit, profesor universitar şi înainte de toate un mare om, tratează de astăzi sufletele în ceruri alături de bunul Dumnezeu! Dumnezeu să îl odihnească în pace!", a scris bărbatul, medic la rândul său.

Cea de a doua victimă a coronaviruslui este un ambulanțier. El era internat în Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova. Şi el şi soţia sa au fost diagnosticaţi cu infecţie cu SARS-CoV-2, însă el a făcut o formă gravă a bolii.
 

 A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

 

Cariera medicului Dan Gabriel Mogoş, decedat după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2

 

 

Absolvent al Facultăţii de Medicină din Bucureşti (1972), Dan Gabriel Mogoş a lucrat, în perioada 1972-1977, ca medic intern clinic şi medic secundar chirurgie generală la mai multe spitale din Bucureşti - Spitalul de Urgenţă, "Cantacuzino", Panduri, Colţea, Fundeni, din 1978 până în 1991 a fost medic principal chirurgie generală la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, iar din 1991 - medic primar la Spitalul CF Craiova. Din anul 2000 a fost profesor universitar la Facultatea de Medicină din Craiova, disciplina de patologie chirurgicală, catedra de chirurgie. A publicat peste 20 de cărţi şi 120 de articole de specialitate, în calitate de autor sau coautor. A fost şeful Clinicii de Chirurgie a Spitalului Clinic CF Craiova (1991 - 2000), membru în Consiliul profesoral al Facultăţii de Medicină Generală, membru în colectivul de redacţie al revistei Chirurgia (Bucureşti), preşedintele Societăţii de Chirurgie filiala Oltenia, director general al Spitalului Universitar CF Craiova, secretar al Societăţii Române de Chirurgie, membru în Consiliul Consultativ Profesional al Centrului Naţional de Perfecţionare Postuniversitară a Medicilor, Farmaciştilor, altui personal cu studii superioare şi Asistenţilor medicali.

Citeşte mai multe despre:   medic mort,   bilant covid-19,   Stiri Craiova,   bilant victime coronavirus,   Stiri Dolj