Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Dr. Adrian Marinescu: Vaccinul este singura soluţie reală pentru întoarcerea la viaţa normală

Dr. Adrian Marinescu: Vaccinul este singura soluţie reală pentru întoarcerea la viaţa normală

Un articol de: Andrei Ștefan - 08 Ian 2021, 22:13
Dr. Adrian Marinescu: Vaccinul este singura soluţie reală pentru întoarcerea la viaţa normală Foto: videomedicina.ro Eveniment

Doctorul Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș din București, a declarat că vaccinul anti-COVID reprezintă „singura soluţie reală pentru întoarcerea la viaţa normală”.

 

Dr. Adrian Marinescu: Vaccinul anti-COVID, singura soluție pentru reluarea normalității

 

Dacă vorbim de beneficiile pe care le are vaccinul aici lucrurile sunt mai mult decât clare şi este uşor să ne uităm nu numai la studiile clinice.

Mi se pare mult mai important că astăzi vedem, de exemplu, că sunt milioane de oameni care sunt vaccinaţi şi că aceşti oameni au minime reacţii adverse care sunt foarte rare, care sunt rezolvate foarte rapid. Reacţii adverse care au durat 24 de ore, chiar şi mai puţin şi nu au fost lucruri notabile.

Eu cred că este evident pentru noi toţi că vaccinul, varianta de vaccin pe care o avem acum, este singura soluţie reală pe care o avem şi singura soluţie ca să ne întoarcem nu mâine, dar, într-un interval scurt de timp, la viaţa normală pe care am avut-o înainte”, a spus Marinescu.

Medicul a adăugat că vaccinarea va determina reducerea cazurilor severe de COVID-19 şi a mortalităţii în cazul acestei afecţiuni.

„Pierderile de vieţi omeneşti practic trebuie să se reducă la cât se poate de mult. Este principalul lucru pe care îl face vaccinul: să împiedice îmbolnăvirea, să împiedice formele severe şi în felul acesta să reducă mortalitatea, lucruri care nu s-au putut întâmpla în 2020 şi statisticile ne arată foarte clar”, a mai punctat specialistul.

„Eu cred că pentru aceste persoane şi pentru toţi care sunt în cazul lor este nevoie de vaccin şi că acest vaccin într-adevăr ne va arăta că lucrurile pot să arate altfel cu pandemia.Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

De multe ori, tinerii sau cei de vârstă medie spun că, din punctul lor de vedere, nu este nevoie de vaccin că ei oricum vor face o formă uşoară. Acest lucru este o mare greşeală de abordare, pentru că nimeni nu poate să fie convins de la început ce formă va face.

Nimeni nu poate să ştie de la început ce formă va face, nimeni nu poate să garanteze acest lucru şi oricum în familiile lor, între cunoscuţi sigur vor fi şi persoane vulnerabile care vor face cu mare probabilitate o formă severă”, a concluzionat Adrian Marinescu.

 

Dr. Adrian Marinescu: Luna ianuarie va fi o lună grea

 

Cu toate acestea, medicul a tras un semnal de alarmă, menționând că demararea campaniei de vaccinare anti-COVID din România nu este un prilej pentru relaxare. Din contră, medicul estimează creșteri importante de îmbolnăviri în perioada sărbătorilor, ceeace va determina ca luna ianuarie să fie „o lună grea

„Nu este cazul să ne relaxăm, totuși trebuie să putem fi optimiști, pentru că în ultimul timp chiar dacă au fost mai puține teste, există un echilibru. Există un echilibru ușor. Ne uităm la zonele roșii, chiar și la Capitală, unde sunt mai puține cazuri. Este adevărat că urmează sărbătorile.

Riscul ca de sărbători să fie alte focare, categoric, este destul de mare. Acum se pune problema: va crește numărul de infectări într-o mai mică măsură și lucrurile vor putea fi rezolvate sau or să fie creșteri importante? Dacă vor fi creșteri importante înseamnă că luna ianuarie va fi o lună grea. Depinde cum ne echilibrăm din punctul acesta de vedere”, a declarat Adrian Marinescu, menționând totodată că este nevoie de imunizarea a minim 60% din populație pentru ca aceasta să devină eficientă și să producă efecte.

Citeşte mai multe despre:   Adrian Marinescu,   vaccin anti-COVID-19