Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Dr. Alexandru Rafila, sceptic cu privire la succesul campaniei de vaccinare. Când va fi atinsă imunitatea colectivă, potrivit deputatului PSD

Dr. Alexandru Rafila, sceptic cu privire la succesul campaniei de vaccinare. Când va fi atinsă imunitatea colectivă, potrivit deputatului PSD

Un articol de: Andrei Vlad - 04 Mai 2021, 13:06
Dr. Alexandru Rafila, sceptic cu privire la succesul campaniei de vaccinare. Când va fi atinsă imunitatea colectivă, potrivit deputatului PSD Foto: Alexandru Rafila / Facebook Eveniment

Alexandru Rafila pune sub semnul întrebării veridicitatea informațiilor comunicate de autorități, în contextul crizei COVID-19. În opinia deputatului PSD, datele transmise prin intermediul Grupului de Comunicare Strategică sunt „puțin credibile".

„Este foarte probabil să crească bilanțul infecțiilor în una-două săptămâni, dar cred că o să fie o creștere tranzitorie, nu cred că va fi o creștere de lungă durată, e normal să fie așa, pentru că în mod evident, mobilitatea, interacțiunile între persoane au fost mult mai multe în timpul acestor trei zile de sărbătoare.

Pe de altă parte, trebuie să ne uităm în special la ceea ce se întâmplă în spitale, în secțiile de Terapie Intensivă, pentru că cifrele furnizate de autorități în ceea ce privește numărul de cazuri bazat pe testări, din punctul meu de vedere, sunt puțin credibile, în această perioadă”, a declarat medicul Alexandru Rafila, potrivit RFI. 

 

Alexandru Rafila: „Există o disponibilitate mult mai mare de vaccin decât de doritori"

 

De asemenea, reprezentantul României la OMS și-a exprimat scepticismul cu privire la succesul campaniei de vaccinare, pentru următoarea perioadă a anului în curs. 

„Eu nu cred că este în grafic sau mă rog, este în grafic în acest moment, dar rămâne de văzut dacă în următoarea lună această cadență se va păstra, pentru că în acest moment există o disponibilitate mult mai mare de vaccin decât de doritori și faptul că se încearcă diverse soluții, cum ar fi aceste locuri de vaccinare direct din mașină sau maratonul de vaccinare care a fost la Timișoara sau se va desfășura și în alte mari orașe, sigur că sunt soluții care pot impulsiona vaccinarea, dar nu sunt suficiente”, a mai transmis Rafila. 

Potrivit medicului, imunizarea colectivă va fi atinsă abia în toamnă, în luna octombrie. 

„Cred, personal, că dacă nu o să avem o campanie de informare permanentă și țintită pentru diversele categorii de populație, pentru mediul rural, pentru mediul urban, pentru tineri, pentru persoanele vârstnice, dar trebuie să fie particularizată, atunci s-ar putea să nu atingem această țintă de 10,4 milioane. S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

Oricum, la sfârșitul lunii august, cum preconiza primul-ministru, eu personal am dubii serioase că se poate rezolva într-un timp așa de scurt, ar însemna să vaccinăm 200.000 de persoane în fiecare zi. Vedeți că ritmul nu depășește în general 80.000. Așa că probabil că luna octombrie este un termen mai realist, din punctul meu de vedere”, a mai punctat deputatul PSD.

Citeşte mai multe despre:   Alexandru Rafila,   vaccinare,   campanie de vaccinare