Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Dr. Beatrice Mahler, despre minivacanța de 1 Decembrie: „Dacă în aceste patru zile nu vom înțelege că trebuie să stăm acasă, de Crăciun vom avea spitalele pline”

Dr. Beatrice Mahler, despre minivacanța de 1 Decembrie: „Dacă în aceste patru zile nu vom înțelege că trebuie să stăm acasă, de Crăciun vom avea spitalele pline”

Un articol de: Andrei Ștefan - 28 Noi 2020, 09:59
Dr. Beatrice Mahler, despre minivacanța de 1 Decembrie: „Dacă în aceste patru zile nu vom înțelege că trebuie să stăm acasă, de Crăciun vom avea spitalele pline” Sursa Foto: Europa Liberă Eveniment

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală nu vede cu ochi buni minivacanța de 1 Decembrie, pe care românii abia o așteaptă, în ciuda restricțiilor în vigoare. Mai mult, aceasta trage un semnal de alarmă, estimând că, în cazul nerespectării regulilor, „de Crăciun vom avea spitalele pline”.

 

Dr. Beatrice Mahler, despre Minivacanța de 1 Decembrie

 

Managerii hotelurilor susțin faptul că pentru această minivacanță, hotelurile și pensiunile au fost rezervate în proporție de aproximativ 80%, chiar dacă ne aflăm în plină pandemie.

Deși Predealul e în scenariul roșu, iar Aguza a deschis două pârtii, în așteptarea turiștilor, hotelierii sperând că vor recupera măcar o parte din pierderile din turism, medicii recomandă prevenția înaintea distracției.

„Mi-aș dori să cred că toți vom petrece aceste sărbători acasă, în familia restrânsă.

Am temeri, pentru că aceste zile libere, care sunt în număr de patru, înseamnă pentru mulți dintre români minivacanțe pe care le fac în diverse zone și acest lucru mă îngrijorează, pentru că este imposibil să eviți contactul, dacă te duci în zone unde populația vine din alte regiuni și este atât de neomogenă.

Dacă în aceste patru zile nu vom înțelege că trebuie să stăm acasă, de Crăciun vom avea spitalele pline, ca urmare a acestui comportament pe care îl avem acum, de 1 Decembrie”, a avertizat medicul Beatrice Mahler, la DIGI 24.

„Diagnosticul și infecția COVID se deplasează treptat-treptat către casele noastre, oriunde ar fi ele, fie că sunt în orașe, fie că sunt la țară, la sate,  și trebuie să ne atragă atenția asupra unei nevoie de diagnostic măcar cu test rapide care să ajungă în cabinetele medicilor de familie”, a mai precizat managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală.Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

 

Restricții pentru minivacanța de 1 decembrie

 

Chiar dacă românii au voie să meargă la munte în minivacața de 1 Decembire, totul se va desfășura acum sub semnul unor restricţii.

Printre restricțiile de protecție pe care românii trebuie să le respecte anul acesta se numără limitarea numărului de persoane care pot urca simultan în telecabină, la 4. Totodată, gemurile telecabinei trebuie să fie deschise în permanență.

Portul măștii este obligatoriu în spațiile publice, iar la nivel national s-a decis la începutul acestei luni ca ora de închidere a magazinelor să fie 21.00.

În incita unităților de cazare, turiștii nu se vor putea bucura de toate facilitățile, piscinele și centrele SPA din interior fiind în continuare închise. Restaurantele unităților de cazare ar putea funcționa la doar 30% din capacitate și doar pentru clienții cazați.

Totodată, autoritățile au anunțat o serie de controale în stațiunile montane

Citeşte mai multe despre:   Beatrice Mahler,   minivacanta 1 decembrie,   COVID-19