Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Dr. Carmen Dorobăț atenționează: „COVID-19 poate deveni boală cronică, precum HIV și hepatita B"

Dr. Carmen Dorobăț atenționează: „COVID-19 poate deveni boală cronică, precum HIV și hepatita B"

Un articol de: Andrei Vlad - 30 Oct 2020, 12:51
Dr. Carmen Dorobăț atenționează: „COVID-19 poate deveni boală cronică, precum HIV și hepatita B" Sursa Foto: DCNews Eveniment

Experții în sănătate continuă să afle noi informații despre COVID-19. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Cuvioasa Parascheva Iași, a vorbit despre noile simptome pe care cei infectați le pot avea.

Pe lângă pierderea gustului și a mirosului, febra și durerile musculare, pentru unii pacienți, COVID-19 poate fi mai periculos: boala poate deveni cronică, exact ca în cazurile HIV și hepatita B. 

„Această boală poate să devină cronică, nu știm dacă acest virus se elimină din organism și dacă nu rămâne precum virusul HIV sau virusul hepatitei B. Pierderea gustului și a mirosului apare mai rar și nu la început, cum se întâmpla, apare pe parcurs. Sau durerile musculare apăreau în puseu febril după 7-10 zile.

Am avut pacienți fără febră care au avut direct dureri musculare. S-au schimbat momentele de apariție în scenă, nu se mai păstrează aceleași reguli", a declarat dr. Carmen Dorobăț pentru Mediafax.ro

 

COVID-19. Cifre îngrijorătoare în România

 

Joi, 29 octombrie, România a înregistrat un record de infectări cu SARS-COV-2. Nu mai puțin de 6.481 de cazuri. Cele mai multe, în București, 34.247, unde s-a înregistrat o rată de incidențăde 3,69. În clasamentul incidenței foarte crescute este și Alba, cu 3,8 în ultimele 14 zile. 

Simin Aysel Florescu atenționează asupra faptului că respectarea regulilor de prevenție este esențială, pe fondul trendului ascendent.

„Avem o boală pandemică al cărei ritm de transmitere este în creștere și pentru asta, toată lumea trebuie să se conformeze unor reguli, ca să încercăm să încetinim acest ritm de creștere al numărului de cazuri. Bineînțeles, nu trebui nici să ne speriem inexplicabil. Trebuie să fim conștienți că trebuie să facem toate eforturile pentru a nu ne îmbolnăvi și a nu transmite mai departe virusul", a declarat medicul pentru B1.roL-au prins conducând cu 124 km/h în localitate, în România. Şoferul i-a spus o singură frază judecătorului, care, apoi, l-a iertat complet

Citeşte mai multe despre:   Carmen Dorobat,   covid-19,   coronavirus,   HIV,   hepatita b