Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Dr. Emilian Imbri: E bine ca agheasma să fie îmbinată cu vaccinul

Dr. Emilian Imbri: E bine ca agheasma să fie îmbinată cu vaccinul

Un articol de: Catinca Giosanu - 06 Ian 2021, 22:55
Dr. Emilian Imbri: E bine ca agheasma să fie îmbinată cu vaccinul Eveniment

Managerul spitalului ”Victor Babeș” din București, dr. Emilian Imbri, a afirmat miercuri că Biserica Ortodoxă Română ar trebui să sprijine campania de vaccinare anti-COVID-19. Potrivit medicului, „nu este competiție între vaccin și agheasmă” și ar fi bine ca oamenii să nu le excludă, ci să le îmbine.

 

”Dacă am reuși să facem o separare clară între agheasmă și vaccin o mare parte din populație ar trece peste bariera fricii de știință”

 

„Pentru vaccinarea care va continua și pentru etapele următoare, la această campanie pe care o facem prin media, medici, ar mai trebui gândit un pic și folosit ce vedem azi că se întâmplă – Boboteaza. Dacă cei care astăzi, mă refer la IPS Teodosie, dacă oamenii aceștia ar fi alături de cei care fac campanie pentru vaccinare, dacă am reuși să facem o separare clară între agheasmă și vaccin, dacă nu ar fi persoane care le-ar exclude, ci le-ar îmbina, o mare parte din populație ar trece peste bariera fricii de știință și ar veni cu mai mare încredere să se vaccineze.

Nu e competiție între Dumnezeu și medici, între vaccin și agheasmă. Nu se va putea dovedi niciodată care din ele ar putea să facă mai bine, ceea ce este sigur dovedit este că vaccinurile au făcut bine. Eu, ca persoană fizică, cred că un pic ar trebui îmbinat în această campanie pentru restul populației și ce ar putea biserica să inducă și să susțină, adică vaccinarea cu vaccin”, a declarat medicul Emilian Imbri, într-o intervenție la Digi24.

 

Mii de oameni la slujba de Bobotează în Constanţa

 

”Recent în spațiul public au fost făcute estimări referitoare la prezența unui număr de 10.000 de cetățeni la slujba de Bobotează de la Catedrala Sfântul Pavel din Constanța, fără a exista o estimare oficială din partea organizatorului. Mai mult, Jandarmeria Constanța infirmă aceste informații.

La momentul transmiterii acestui mesaj, din informațiile  transmise de către organizator, numărul cetățenilor prezenți în spațiul special amenajat este de aproximativ 2.500.În apartamentul morții din Onești a existat un al treilea muncitor. Ce s-a întâmplat cu el

Până la acest moment, nu au existat incidente sau situații deosebite care să necesite intervenția Jandarmeriei Constanța și în continuare ne vom asigura că procesiunea se va desfășura în cele mai bune condiții. Ca o măsură suplimentară, Jandarmeria Constanța a decis prezența a 15 echipe de dialog care se vor afla în mijlocul participanților pentru a preîntâmpina situațiile deosebite”, se arată într-o informare a Jandarmeriei.

Citeşte mai multe despre:   slujba de boboteaza