Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Dr. Radu Ciornei, specialist în imunologie: „Nu toți bolnavii de COVID-19 transmit virusul" (VIDEO)

Dr. Radu Ciornei, specialist în imunologie: „Nu toți bolnavii de COVID-19 transmit virusul" (VIDEO)

Un articol de: Andrei Vlad - 15 Iul 2020, 19:46
Dr. Radu Ciornei, specialist în imunologie: „Nu toți bolnavii de COVID-19 transmit virusul" (VIDEO) Eveniment

Dr. Radu Ciornei, cercetător în cadrul Universității din Suceava, specialist în imunologie, microbiologie și genetică moleculară, a prezentat un aspect mai puțin cunoscut până acum, cu privire la COVID-19

Persoanele infectate cu SARS-COV-2, confirmate în urma testelor, care au simptome, nu transmit toate virusul. Unele au virus activ, altele inactiv. 

 

Pacienți confirmați cu COVID-19 cu virus activ vs virus inactiv

 

În prezent, nu se cunoaște numărul exact al bolnavilor de COVID-19 care pot transmite virusul. Acest lucru poate fi determinat în urma unor cercetări amănunțite. Dr. Radu Ciornei a vorbit pe marginea acestui subiect miercuri, 15 iulie, în emisiunea lui Tudor Barbu. 

„Testul pozitiv înseamnă că testul RT-qPCR care se face, detectează 3 fragmente genetice din codul genetic al virusului. Ca să fie testul pozitiv, toate cele 3 fragmente trebuie să fie acolo, dar asta nu înseamnă că virusul este asamblat și activ (...)

Pacienții simptomatici au capacitate infecțioasă. Dar există posibilitatea să prindem un om, în primele zile, când este presimptomatic sau postsimptomatic, care elimină din alveolele pulmonare, intermitent aceste fragmente de virus inactiv. Nu știm exact câți sunt. Dar în momentul în care tu pui obligatoriu 10 zile un pacient care nu știi dacă este infecțios, eu cred că este un abuz", a mai declarat medicul pentru B1 TV.

 

A ajuns la mare, s-a autoizolat pe o plajă sălbatică, dar bărbaţii o urmăreau. Într-o criză de nervi, şi-a dat jos costumul de baie

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Radu Ciornei,   COVID-19