Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Dr. Radu Țincu: Menținerea funcțională a sistemului medical, o prioritate absolută. E nevoie de mai multă testare la pacienții cu patologie respiratorie severă de cauză neconcludentă

Dr. Radu Țincu: Menținerea funcțională a sistemului medical, o prioritate absolută. E nevoie de mai multă testare la pacienții cu patologie respiratorie severă de cauză neconcludentă

Un articol de: Vladimir Ionescu - 26 Mar 2020, 12:06
Eveniment

Este nevoie de mai multă testare în rândul pacienților internați cu patologie respiratorie severă de cauză neconcludentă, astfel încât să fie evitată blocarea sistemului medical scrie dr. Radu Țincu medic primar ATI și șef lucrări la UMF „Carol Davila”, într-un articol pe Newsweek, în care atrage atenția că Italia a raportat peste 5.000 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus, iar Spania alte mai bine de 3.600.

Totodată, medicul a precizat că testarea trebuie să cuprindă și pacienții cu simptome sugestive de viroză cu Covid-19, ce urmează a fi internați în spital, în condițiile în care orice persoană cu simptomatologie sugestivă de coronavirus, care este internată netestată în spital, poate reprezenta un pericol pentru întregul sistem.

„În plus, actuală definiție de caz și protocol de testare permite testarea personalului medical simptomatic. În cazul infectării cu noul coronavirus există o perioadă de incubație ce nu este însoțită de simptome, dar în care individul poate transmite infecția, de aceea consider că testarea personalului medical trebuie realizată chiar în absența simptomelor, mai ales atunci când discutăm de prezența unor focare izolate confirmate în spital”, scrie Radu Țincu.

Așadar, el consideră că o prioritate absolută este reprezentată de menținerea funcțională a sistemului medical. La început, spune doctorul, pandemia era alimentată de importuri de cazuri din zonele de focar, iar definiția de caz punea accent pe ancheta epidemiologică. Cu toate acestea, între timp, logica s-a schimbat, pentru că transmiterea comunitară a devenit mai amplă, ceea ce face ca anchetele epidemiologice să fie mai dificil sau chiar imposibil de realizat.

Citeşte mai multe despre:   coronavirus