Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Dr. Virgil Enătescu s-a stins din viață, la 79 de ani. Academicianul a fost inclus în lista celor 500 de genii ale secolului XXI

Dr. Virgil Enătescu s-a stins din viață, la 79 de ani. Academicianul a fost inclus în lista celor 500 de genii ale secolului XXI

Un articol de: Andrei Ștefan - 22 Oct 2020, 21:36
Dr. Virgil Enătescu s-a stins din viață, la 79 de ani. Academicianul a fost inclus în lista celor 500 de genii ale secolului XXI Eveniment

Dr. Virgil Enătescu s-a stins din viață joi, la vârsta de 79 de ani. Academicianul a fost inclus în cartea ”500 Greatest Geniuses of the 21st Century”.

 

Academicianul Virgil Enătescu a decedat la 79 de ani

 

Virgil Enătescu a fost unul dintre cei mai cunoscuţi medici psihiatri. De asemenea, acesta a mai fost și profesor, academician, scriitor şi inventator, cu zeci de brevete în domeniul inovaţiei.

Dr. Virgil Enătescu s-a născut în judeţul Braşov, în anul 1940, stabilindu-se ulterior la Satu Mare. A susţinut primul doctorat în anul 1977 la Institutul de Medicină şi Farmacie Timişoara, unde a definit un nou domeniu: analiza comunicării extraverbale, în care a inclus şi studiul desenului. Al doilea doctorat l-a susţinut la Academia Română în domeniul antropologiei culturale.

A frecventat Cercul de Bionică de la  Timişoara și Cercul de Filozofi şi Metodologia Medicinii al Academiei Române, oferind lucrări și comunicări științifice.

Din anul 1955 a fost membru al Academiei de Ştiinţe Medicale, fiind implicat în numeroase proiecte de cercetare, punând bazele informaticii medicale în România.

De asemenea, a iniţiat conferinţele naţionale de informatică medicală MEDINF. A fost preşedinte de onoare al Informaticii Medicale Româneşti şi preşedinte ales al Federaţiei Române de Psihoterapie, fiind declarat cercetător ştiinţific gradul I.

 De-a lungul vieţii, Dr. Virgil Enătescu a semnat şapte cărţi şi monografii, şi peste 350 de articole ştiinţifice. În cercetare a deţinut 8 brevete de invenţie şi 2 certificate de inovator. LOVITURĂ pentru Pro TV! Încă o vedetă are COVID-19

 

Virgil Enătescu, inclus în lista celor 500 de genii ale secolului XXI

 

Ca o recunoaştere a contribuţiei sale ştiinţifice, americanii l-au inclus în rândul celor 500 de genii ai secolului XX, fiind unul dintre cele mai cunoscute personalităţi din Satu Mare.

Din studenţie, a fost pasionat de partea de cercetare experimentală, fapt ce i-a dezvoltat un mod de gândire iniţiat în lumea medicală de Claude Bernard (1856), cel care a pus bazele medicinii experimentale.

Citeşte mai multe despre:   Virgil Enătescu