?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Liviu Dragnea a greşit amendamentul prin care voia să ia banii serviciilor secrete: Banii de la SRI se scad de la o poziție inexistentă în buget

Liviu Dragnea a greşit amendamentul prin care voia să ia banii serviciilor secrete: Banii de la SRI se scad de la o poziție inexistentă în buget

Un articol de: B1.ro - 12 Feb 2019, 11:02
Eveniment

Deputatul USR Claudiu Năsui remarcă o greşeală uriaşă făcută de Liviu Dragnea în amendamentele pe care le-a depus la proiectul de buget pentru a tăia din banii pentru finanţarea serviciilor secrete şi a îi muta la programe de sănătate.

Mai exact, acesta a arătat, în şedinţa Comisiilor reunite de buget-finanțe din Parlament, că sumele care sunt tăiate de la SRI provin de o poziţie inexistentă, adică preşedintele PSD a greşit în amendament sursa de finanţare.

“Chiar dacă a trecut (amendamentul pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății n.r.) scade niște sume de la o poziție inxistentă. Cum putem să scădem de undeva de unde nu există bani? Să vedem amendamentul și fila bugetară”, a spus Năsui, conform hotnews.ro.

În replică, social-democratul Sorin Lazăr, preşedintele de şedinţă, a precizat că acest aspect va fi discuta mai târziu.

"Cineva și-a bătut joc de domnul Dragnea și i-a scris amendamentul prost.

Ieri am terminat comisia pentru buget la ora 1 noaptea. Iar când am ajuns acasă am verificat un lucru care mi s-a părut suspect în comisie și pe care o să-l ridic azi. Domnul Dragnea a venit cu câteva amendamente prin care să scadă bani de la SRI și să-i adauge la sănătate. Bun, nicio problemă. Amendamentul a trecut ca prin brânză prin comisia pentru buget și a primit, evident, și acordul ministerului finanțelor. Dar ce să vezi că amendamentul are ca sursă de finanțare niște bani care nu există!

Domnul Dragnea ne spune că ia 10 milioane de lei, printre altele, bani de la capitolul „sănătate” de la SRI din titlul „transferuri între unități ale administrației publice”. Problema care e? Că SRI nu doar că nu are acel titlu deloc la capitolul sănătate, ci are doar 3 milioane în tot capitolul.

Cum să scoți 10 milioane din 3 milioane? Numai domnul Dragnea știe. Mai suspect este că nici reprezentanții ministerului finanțelor, care și-au dat acordul pe amendament, nu și-au dat seama", a explicat Claudiu Năsui pe Facebook.

Liviu Dragnea a avut două amendamente adoptate în Comisia de buget-finanțe. Unul dintre amendamente prevede suplimentarea Ministerului cu 295 milioane lei prin diminuarea Serviciului Român de Informații pentru programe de sănătate precum Vitamina D, Panorama, markeri tumorali. Al doilea amendament prevede: ”Se suplimentează bugetul Ministerului Sănătății cu suma de 230 milioane lei, credite bugetare și credite de angajament pentru suplimentarea subvenției de echilibrare către Fondul Național unic de Asigurări Sociale de Sănătate”.

Proiectul de buget se află în dezbaterea Parlamentului, urmând a primi votul final vineri într-o şedinţă comuă a celor două camere. După adoptare, acesta va fi trimis spre promulgare preşedintelui Klaus Iohannis.
 

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   USR,   SRI
 
 
 
Loading...