Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Martor în dosarul lui Dragnea: Când lucram pentru el, îmi era frică, pentru că era un om foarte sever. Acum îmi e frică de el, pentru că e un om foarte puternic

Martor în dosarul lui Dragnea: Când lucram pentru el, îmi era frică, pentru că era un om foarte sever. Acum îmi e frică de el, pentru că e un om foarte puternic

Un articol de: B1.ro - 23 Mar 2018, 14:46
Martor în dosarul lui Dragnea: Când lucram pentru el, îmi era frică, pentru că era un om foarte sever. Acum îmi e frică de el, pentru că e un om foarte puternic Eveniment

Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica, cele două femei plătite de DGASPC Teleorman deși lucrau la PSD Teleorman, au fost audiate miercuri la Curtea Supremă în calitate de inculpate. Cele două şi-au recunoscut anterior vinovăţia. Și Liviu Dragnea are calitatea de inculpat în acest dosar, fiind acuzat de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual. El, însă, se declară nevinovat.

Anisa Stoica a acordat un interviu pentru liberinteleorman.ro în care a vorbit despre cum l-a cunoscut pe Liviu Dragnea, cum a ajuns să lucreze la PSD Teleorman, să fie plătită de Protecția Copilului Teleorman, dar și despre presiunile la care a fost supusă în această perioadă. 

Ea a declarat că l-a cunoscut pe Liviu Dragnea la câteva luni după ce a început să scrie în presa locală, la un eveniment al PSD la Camera Deputaților. Chiar Adriana Botorogeanu le-a făcut cunoștință.

Stoica a povestit că, după ce a început să lucreze la PSD Teleorman, vreo trei luni nu a fost plătită, dar nu a deschis niciodată acest subiect. Dragnea a fost cel care a întrebat-o și așa a ajuns să fie plătită de Protecția Copilului Teleorman.

”Cât am lucrat pentru Direcție, mă simțeam mereu a nimănui. În sensul că nu aveam birou, stăteam ca aurolacul în biroul cui pleca prin concediu. Mă rog, acolo am făcut lucruri care nu erau în fișa postului meu. De pildă, m-am ocupat de dosarele ISU. Nu aveam nici pregătirea necesară pentru așa ceva. Doamna de la audit mereu îmi spunea că nu trebuie să fac eu asta, pentru că nu intra în atribuțiile mele. Dar mi se arăta apoi fișa postului, iar în ultimul punct al ei era un paragraf care spunea: “Faci ce-ți spune șeful!” Eu, dacă șeful voia să mă arunc de pe bloc, trebuia să fac asta. Și mă certam mereu cu șeful meu de acolo. 
Aveam un coleg care ținea mereu să-mi amintească faptul că pe mine mă urăște toată lumea în Direcția aia. Și îl întrebam de ce. Și-mi zicea: “Pentru că vii de lângă Dragnea!”. Am observant lucrul ăsta și la instanță că se tot spunea că sunt protejată. N-am fost niciodată protejată. Cât am fost acolo la PSD am fost jignită, am fost umilită, am fost dată afară din sediul PSD. Am lucrat ca un sclav pe plantație. Și asta i s-a întâmplat și Adrianei. Iar relația cu Direcția s-a stricat în clipa în care m-au tot chemat să semnez acte care nu-mi aparțineau. De pildă, erau unele deja făcute și trebuia să îmi pun și eu semnătura. Și am semnat de două ori, apoi intenționat mi-am luat concediu. M-au chemat din concediu apoi să semnez condica. Au insistat, deși eu le-am spus că nu vreau să vin. Și până la urmă, m-am dus și am semnat, după ce au insistat cu telefoane și amenințări, și cu Jeni Dumitru în spatele meu am semnat. La DNA m-au întrebat: “Păi ați semnat condicile. Cum n-ați fost la serviciu?” Și i-am răspuns: “Păi le-am semnat alaltăieri!””, a povestit femeia.

Întrebată dacă se consideră victima lui Liviu Dragnea, ea a răspuns: ”Nu. A fost doar vina mea, eu nu m-am gândit că situația are caracter penal. Pur și simplu, nu am știut și îmi e rușine că nu am știut. Încerc să păstrez o atitudine pozitivă față de Dragnea, chiar dacă uneori mi-e foarte greu, dar nu vreau să am resentimente. Eu mă bucur de procesul ăsta, pentru că așa simt că mă eliberez de Dragnea și de trecut. Vreau să-mi ispășesc fapta, pentru că așa simt că-mi pot ușura sufletul. Dacă o să rămân în libertate, o să-mi văd de copil și o să-mi dezvolt proiectele culturale. Orice ar fi, nu mai vreau să știu, după experiența asta, că există politică pe lume”.

Întrebată dacă îi e frică de Dragnea, Stoica a răspuns: ”Atunci, când lucram pentru el, îmi era frică de el, pentru că era un om foarte sever. Acum îmi e frică de el, pentru că e un om foarte puternic…”.

Citeşte mai multe despre:   PSD,   Liviu Dragnea,   Teleorman,   Anisa Stoica