Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Dragnea susține OAIA ROMÂNEASCĂ: Subvenții de 1 leu/kg de lână. Agricultură sau Apărare Națională?

Dragnea susține OAIA ROMÂNEASCĂ: Subvenții de 1 leu/kg de lână. Agricultură sau Apărare Națională?

Un articol de: - 12 Mai 2017, 17:52
Eveniment

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, într-o vizită în judeţul Ialomiţa, că împreună cu ministrul Agriculturii vrea să încurajeze oierii să nu mai ardă lâna, prin acordarea unor subvenţii de 1 leu pe kilogramul de lână vândută, relatează News.ro.

Cum cotația oilor românești a crescut după incidentul din Marea Neagră, liderul PSD are planuri mari legate de acestea.

Dragnea a mai spus că ministrul Agriculturii împreună cu ministrul Cercetării au început să se gândească la cum poate fi folosită lâna şi au realizat un material pentru izolare.

“75% din lâna din România se aruncă. În programul nostru este prevăzut pentru anul viitor să realizăm acele centre de colectare, dar am vrea să nu pierdem nici anul acesta lâna. Adică să-i încurajăm pe oieri să nu arunce lâna pe câmp sau să nu o ardă. Ministrul Agriculturii împreună cu ministrul Cercetării au început să se gândească la cum poate fi folosită lâna. Au realizat un material pentru izolare, deci care este mult mai bun decât vata minerală", a afirmat Dragnea

Liderul PSD a adăugat că ministrul Agriculturii a transmis că dacă ciobanii vor păstra anul acesta lâna vor primi la anul subvenţie pe fiecare kilogram de lână vândut. "Am înţeles că 1 leu pe kilogram”, a spus Drganea.

 “Lâna în orice caz am luat-o de la un cioban şi i-am spus: decât pe gard, mai bine în pat lâna aceasta că este mai bine aşa sau în pereţii caselor, aşa cum spunea domnul preşedinte. Analizăm toate metodele prin care să luăm toată cantitatea de lână pentu a nu-i da foc", a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Liderul PSD a precizat că în ceea ce priveşte carnea de oaie şi carnea de miel, a vorbit cu ministrul Agriculturii şi l-a rugat să se concentreze pe ţările din Golf, pentru că sunt multe cereri de carne de ovine care provin din zona respectivă.

Guvernul intenţionează să construiască centre de colectare a lânii şi pieilor de oi şi capre, finanţate din fondul suveran de investiţii, iar una dintre posibilele utilizări ale lânii ar fi realizarea de plăpumi pentru săraci, a anunţat ministrul Agriculturii la începtul lunii februarie. 

CITEȘTE ȘI FRENEZIE pe internet, după VICTORIA ISTORICĂ a oilor românești: ”BREAKING NEWS: Gigi Becali a revendicat atacul” (VIDEO, FOTO)

 

Citeşte mai multe despre:   agricultura
 
Loading...