Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Drumul spre sine al dervișilor: O expoziție de Ammar Alnahhas la Biblioteca Naţională a României

Drumul spre sine al dervișilor: O expoziție de Ammar Alnahhas la Biblioteca Naţională a României

Un articol de: - 05 Iul 2016, 12:18
Drumul spre sine al dervișilor: O expoziție de Ammar Alnahhas la Biblioteca Naţională a României Eveniment

În perioada 30 iunie – 14 iulie 2016, la Biblioteca Națională a României (spațiile Papirus, Scriptorium și Pergament – parter) poate fi văzută expoziția „Dervishˮ, care poartă semnătura artistului sirian Ammar Alnahhas.

Artistul are la activ mai multe expoziții de grup și personale, bine receptate de public și de critica de specialitate din România, printre cele din ultima categorie numărându-se „Mândria Orientuluiˮ, „Femeile Ghilgameșˮ (2012) și „Mozaic din Mesopotamiaˮ (2014, 2015).

Expoziția „Dervishˮ va fi vernisată sâmbătă, 9 iulie 2016, de la ora 14:00, de criticii de artă Marius Tița și Virgil Mocanu.

În spiritualitatea orientală, dervişul este un frumos nebun al plutirilor de vise, plin de iubire şi încântar. El a apărut în pictura lui Ammar Alnahhas odată cu amintirile minunate ale copilăriei în Siria, locul unde acum se desfăşoară un război ce pare fără sfârşit.

Ammar Alnahhas a venit de peste un deceniu în România. Este un sculptor cu un excepţional început de carieră iar în ţara noastră a descoperit frumuseţea culorii în exprimarea artistică. În ultimul timp, odată cu înrăutăţirea situaţiei din Siria sa natală, pictura lui Ammar Alnahhas l-a descoperit, ca niciuna alta, pe derviş, spiriduşul blând al gândurilor frumoase, purtătorul lor în lumea realităţii plastice.

Este o abordare perfect originală, pe care Ammar Alnahhas o construieşte temeinic, de câţiva ani, cu culorile şi sentimentele atelierului său din România, noua lui ţară. “Dervish”, de Ammar Alnahhas, este o poveste universală despre umanitate şi artă iar Biblioteca Naţională a României este primul loc unde ni se relevă această operă plastică profundă.