Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Drumuri ”made in” România: Am dat cei mai mulți bani pe investiții, dar avem cele mai proaste șosele (VIDEO)

Drumuri ”made in” România: Am dat cei mai mulți bani pe investiții, dar avem cele mai proaste șosele (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 25 Iun 2016, 18:55
Drumuri ”made in” România: Am dat cei mai mulți bani pe investiții, dar avem cele mai proaste șosele (VIDEO) Eveniment

România a alocat cei mai mulţi bani pentru investiţiile publice, dintre toate statele din zonă, dar are cele mai proaste drumuri, potrivit unei prezentări a Consiliului Fiscal, citată de B1 TV. Mai mult, țara noastră a înregistrat cea mai mică rată de absorbţie a banilor europeni alocaţi pentru transporturi.

În ultimii opt ani, ţara noastră a cheltuit pentru investiţii publice 5,3% din Produsul Intern Brut. Este cel mai mare procent comparativ cu Bulgaria, Cehia, Ungaria sau Polonia, după cum arată datele Consiliului Fiscal.

Cu toate acestea, România continuă să aibă cea mai proastă infrastructură. Din punctul de vedere al calităţii infrastructurii de transport, ţara noastră ocupă ultimul loc, cu un punctaj de 2,7 dintr-un total de şase.KAUFLAND / LIDL / CARREFOUR / PROFI / MEGA IMAGE / AUCHAN. ANUNŢUL CE AFECTEAZĂ TOŢI CLIENŢII DIN ROMANIA

Drumuri ”made in” România: Am dat cei mai mulți bani pe investiții, dar avem cele mai proaste șosele

Toate celelalte state stau mai bine decât noi. Este vorba despre Polonia, Ungaria, Cehia, chiar și Bulgaria, care a obținut un punctaj de 3,1.

În 2008, România şi Polonia aveau acelaşi punctaj la calitatea infrastructurii de transport: 1,9. La finalul lui 2015, Polonia a ajuns la 3,5, iar noi suntem la doar 2,7, în condiţiile în care am alocat, procentual din PIB, mai mult decât polonezii.

Mai mult, România a ajuns în această situaţie cheltuind mai mult din banii propriilor cetăţeni decât toate celelalte state, care au reuşit să cheltuiască mai puţin din bugetul naţional şi mai mult din banii europeni, mai arată datele Consiliului Fiscal.

Ţara noastră a înregistrat cea mai mică rată de absorbţie a fondurilor europene alocate pentru transporturi, și anume 55%.

 

Citeşte mai multe despre:   transport,   infrastructura,   investitii,   fonduri europene