Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment DSP București: Zeci de cazuri de infectare cu coronavirus, descoperite în centre rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă pentru persoane dependente

DSP București: Zeci de cazuri de infectare cu coronavirus, descoperite în centre rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă pentru persoane dependente

Un articol de: Traian Avarvarei - 25 Mai 2020, 19:07
DSP București: Zeci de cazuri de infectare cu coronavirus, descoperite în centre rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă pentru persoane dependente Eveniment

Zeci de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost descoperite în centre rezidențiale de îngrijire şi asistenţă pentru persoane dependente, anunță, luni, Direcția de Sănătate Publică (DSP ) București. În urma acestor focare, inspectorii DSP au demarat un control, iar în  urma verificărilor au fost descoperite mai multe nereguli, fiind aplicată o amendă în valoare de 20.000 de lei.


 

 KAUFLAND / LIDL / CARREFOUR / PROFI / MEGA IMAGE / AUCHAN. ANUNŢUL CE AFECTEAZĂ TOŢI CLIENŢII DIN ROMANIA

75 de cazuri de infectare cu coronavirus în centre rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă pentru persoane dependente


 

 

DSP Bucureşti a anunţat, luni, că s-au înregistrat 75 de cazuri de infectare cu coronavirus în centre rezidenţiale, atât în rândul angajaţilor, cât şi la persoanele internate.

”Urmare apariţiei cazurilor confirmate de SARS-CoV-2 pozitiv în centre rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă pentru persoane dependente, atât din rândul personalului medical şi de îngrijire cât şi din cadrul persoanelor internate, personalul de specialitate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a efectuat un control în data de 24.05.2020”, a anunţat, luni, DSP Bucureşti, potrivit News.ro.

În urma controlului au fost găsite mai multe nereguli. Spre exemplu, nu au fost instituite, de către personalul medico-sanitar şi administrativ, toate măsurile care să prevină apariţia sau răspândirea de boli transmisibile. Mai exact, nu au fost dezinfectate spațiile cu nebulizatoare, așa cum cere legea pe timpul epidemiei de Covid-19, iar personalul nu era echipat corespunzător.


 


 

DSP București face mai multe recomandări pentru ca alte focare de Covid-19 să nu mai apară în centrele unde sunt internate persoane dependente

 


 

Pentru ca răspândirea Covid-19 să nu se mai propage, reprezentanții DSP București au formulat șase recomandări.

Aceștia cer respectarea, în continuare, a măsurii de limitare a internărilor precum şi interzicerea vizitelor aparţinătorilor.

De asemenea, se cere supravegherea zilnică, clinică şi epidemiologică, atât a beneficiarilor din cămin cât şi a personalului, cu monitorizarea temperaturii şi a simptomtologiei, cu anunţarea telefonică imediată la DSPMB, cu repetarea exsudatelor nazale şi faringiene la apariţia simptomelor.

Cohortarea, dupa testare, a suspecţilor în saloane/dormitoare şi izolarea lor, până la aflarea rezultatului, când se va acţiona conform metodologiei, este o altă recomandare a specialiștilor.

Se mai recomandă intensificarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie precum şi efectuarea curăţeniei terminale/dezinfecţiei terminale, inclusiv prin nebulizare, atât în saloane/dormitoare cât şi în spaţiile comune, dar și reinstruirea personalului cu privire la obligativitatea purtării echipamentului de protecţie.

Nu în ultimul rând, DSP recomandă actualizarea procedurilor specifice, în conformitate cu metodologia supravegherii infecţiei cu COVID-19.


”Pentru neinstituirea şi neaplicarea de către personalul medico-sanitar şi administrativ a măsurilor care să prevină apariţia sau răspândirea de boli transmisibile, a fost aplicată amenda contravenţională, persoanei responsabile, conform prevederilor HG nr. 857/2011, în valoare de 20.000 lei”, a mai transmis DSP Bucureşti.

 


 

Bilanțul infectărilor cu noul coronavirus, în România

 


 

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, până luni, ora 13, 18.283 de persoane au fost confirmate cu COVID-19 la nivel național, dintre care 213 reprezintă cazuri noi de îmbolnăvire - număr identic cu cel înregistrat în ziua anterioară, duminică.

Din numărul total al persoanelor depistate cu infecție cu coronavirus, 1202 au murit, peste 11.630 s-au vindecat, iar alți 177 sunt internați la terapie intensivă.

Autoritățile au mai precizat că 6001 de oameni sunt în carantină instituționalizată, în timp ce 67.595 sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Pe teritoriul României, arată același bilanț, până în prezent au fost prelucrate 377.191 de teste pentru SARS-CoV-2.

Cele mai afectate zone sunt județul Suceava, acolo unde au fost raportate, până acum, peste 3400 de cazuri de îmbolnăvire. În clasamentul negativ urmează municipiul București, cu peste 1800 de persoane testate pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus.