Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment DSP Ilfov a rectificat incidența cazurilor de COVID-19 din județ. Noua rată de infectare anunțată

DSP Ilfov a rectificat incidența cazurilor de COVID-19 din județ. Noua rată de infectare anunțată

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 29 Noi 2020, 18:55
DSP Ilfov a rectificat incidența cazurilor de COVID-19 din județ. Noua rată de infectare anunțată Foto: Pixabay Eveniment

Direcția de Sănătate Publică Ilfov a anunțat o nouă incidență a cazurilor de coronavirus în județ - 6,89 la mia de locuitori. Aceasta a precizat că, anterior, a fost prezentată o rată de infectare greșită din cauza unei erori în sistemul informatic. Angajații DSP au făcut o verificare tocmai pentru că li s-a părut suspectă scăderea incidenței din ultimele zile.

 

Nouă incidență a cazurilor de COVID-19 în Ilfov, anunțată de DSP
 

DSP Ilfov a transmis că a fost efectuată o verificare a datelor introduse în bază și folosite la calculul ratei zilnice, deoarece a fost constată o scădere a incidenței. 

Inițial, rata de infectare anunțată a fost de 3,41 cazuri la 1000 de locuitori.

În urma verificărilor s-a constatat că a existat „o eroare în programul informatic utilizat în calculul incidenței, eroare care a fost remediată în cursul zilei”.

Direcția a precizat că, în urma recalculării, a rezultat o incidență a cazurilor de COVID-19 în județul Ilfov de 6,89 la mia de locuitori.

Direcția de Sănătate Publică Ilfov a prezentat apoi, într-un tabel, numărul cazurilor de coronavirus identificate în fiecare localitate, în ultimele 14 zile, numărul celor care au fost găsite în focare și cele luate în calcul pentru calcularea ratei, precum și incidența de cazuri COVID-19 la mia de locuitori din fiecare localitate.

A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

 

 

Inițial, autoritățile au anunțat rate de infectare COVID-19 în județul Ilfov de sub 5 la mia de locuitori

 

În fiecare zi, în jurul orei 13.00, Grupul de Comunicare Strategică prezintă evoluția epidemiei de coronavirus în România, pornind de la datele pe care le primește de la toate Direcțiile de Sănătate Publică din țară.

În informarea de duminică, 29 noiembrie, în dreptul județului Ilfov figura o rată de infectare cu coronavirus de 3,41 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.

Cu o zi în urmă, tot în baza datelor primite de la DSP-uri, GCS anunțase pentru Ilfov o incidență a cazurilor COVID-19 de 3,91 la o mie de locuitori, în ultimele două săptămâni.

Iar pe 27 noiembrie, de exemplu, rata de infectare anunțată în cazul acestui județ a fost de 4,76 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.